dilluns, 14 de setembre del 2009

CLOUD COMPUTING (2): ALTERNATIVES


El darrer dia parlàvem del concepte de Cloud Computing i avançàvem alguns avantatges i desavantatges dels seu ús.

Navegant per la xarxa, hem trobat un parell de notícies que fan menció a una fallada dels serveis de Google:

Google también falla

Google también falla

El fet que un dels gegants de la xarxa hagi caigut en repetides ocasions, ha fet pensar a més d’un i més de dos en els perills que comporta confiar en un sol proveïdor de serveis en aquest núvol tecnològic que s’està formant a Internet. De fet, la xarxa està plena de reflexions entorn aquest tema.

Per exemple, el bloc Webmaster Libre se’n fa ressò:
“¿tenéis fé ciega en el cloud computing? ¿Habéis trasladado vuestras actividades a la nube o existen todavía cosas que permanecen en vuestros escritorios? Los que usáis frecuentemente aplicaciones alojadas ¿tenéis un plan de escape para cuando fallan (copias de seguridad, aplicaciones por si acaso…)? ¿Alojáis vuestras propias aplicaciones (con cosas como OpenGoo, EyeOS etc.)?”


Font: http://www.webmasterlibre.com/2009/05/14/cuando-google-falla/


Ningú nega que el Cloud Computing sigui dolent. De fet, els avantatges són molts i la revolució social i laboral que està suposant és, a hores d’ara, imparable i innegable. Però, sí que en són uns quanta qui recomanen la diversificació davant la centralització de serveis.

Com afirma el bloc Elliot.cat:

“Si Internet va néixer com una gran xarxa descentralitzada, ara s’està tornant cada cop més centralitzada perquè al final són poques webs les que atrauen el gran flux d’usuaris d’Internet del món.”

Font: http://www.elliot.cat/els-perills-del-cloud-computing/

Nosaltres ens sumem a aquestes reflexions i us animem a que proveu nous serveis, tasteu i decidiu si aposteu per un o per uns quants. En la varietat està el gust i en el núvol tecnològic, cadascú s’ho fa a la seva mida.


Aquí en teniu uns quants suggeriments:
  • EyeOS (http://eyeos.org/ca): Sistema Operatiu del Cloud Computing. Treballa on-line -personalment o col•laborativament- amb els teus arxius, office, calendari, contactes i molt més. Les teves dades estaràn segures i sempre disponibles --eyeOS és Programari Lliure.
  • DropBox (http://www.getdropbox.com/): un directori local tindrà una imatge instantània al núvol de forma transparent i de la mateixa forma totes les operacions que feu al vostre troç de limb s’hi veuran reflectides quan arranqueu la vostra màquina.