dimarts, 15 de setembre del 2009

XARXES SOCIALS (2): Les nostres xarxes

Live Spaces: És la xarxa juvenil de Microsoft, pensada per als més joves. Per a fer-se'n usuari n'hi ha prou d'inscriure-s'hi amb un nom, un compte de correu i una contrasenya. Es tracta d'una xarxa oberta on es poden veure les pàgines de tots els usuaris, llevat que aquests indiquen de forma expressa el contrari. Compta amb unes clàusules estrictes de control de continguts.


MySpace: Es tracta d'una xarxa on s'allotgen molts joves de l'àmbit universitari i artistes que volen compartir les seves creacions. És també una xarxa oberta i molt popular perquè n'han sortit algunes de les estrelles actuals de la música. Conté clàusules estrictes de propietat dels continguts.


Facebook: Una xarxa molt popular entre els joves caracteritzada per les eines que s'hi fan servir, ja que estan creades pels mateixos usuaris i són molt fàcils d'incorporar a la pàgina personal pròpia. Es tracta d'una pàgina tancada a la qual s'accedeix per invitació expressa de cada contacte, fet que, en principi, hi tanca l'entrada a possibles perills.



Tuenti: És molt semblant a Facebook però en castellà, amb gran èxit entre els internautes espanyols. L'estricte control de la privacitat i la limitació de les relacions entre usuaris per rang d'edats dificulten que l'adolescent pugui posar-se en contacte amb persones no desitjades.