dilluns, 3 de maig del 2010

CSS ZEN GARDEN

En una entrada anterior, us parlàvem de la importància que té el fet de compartir coneixements per al desenvolupament dels estàndards i del disseny web en general.

Bé, doncs continuant amb aquesta dinàmica, la Casa d’Oficis se suma a un dels projectes web més coneguts i compartits de la Xarxa: el CSS Zen Garden.

CSS Zen Garden és un projecte que va néixer amb l'objectiu de difondre les possibilitats i avantatges de l'ús dels fulls d'estils com a tècnica per dissenyar pàgines web. A partir d'un mateix document, els dissenyadors aporten el seu disseny i estil de presentació sense tocar cap element de l'estructura XHTML. Totes les diferències visuals i estètiques passen per la modificació del CSS.



L’objectiu d’aquest projecte és demostrar que un mateix document es pot visualitzar de moltes maneres diferents en base a l’aplicació de fulls d’estils. En efecte, tots els dissenys que es poden veure des d’aquesta pàgina fan servir el mateix document XHTML com a base, l’únic que canvia és el full d’estil que s’aplica.

Aquest projecte ha tingut força repercussió en el món dels dissenyadors i webmasters. Ha estat traduït a diferents idiomes:
Com ho farem?

Seguint amb la nostra formació en CSS i XHTML, participarem d’una manera indirecta en aquest projecte internacional utilitzant l’adaptació que a XTEC se’n fa d’ell. El projecte s’anomena El Jardí Zen del CSS i s’utilitza com a recurs educatiu en l’aprenentatge dels estàndars web.

Els projectes CSS Zen Garden i Camaleón són oberts a tothom. El seu èxit dependrà, en definitiva, de la quantitat i qualitat dels dissenys mostrats, per això esteu convidats a participar en aquest projecte amb dissenys creatius i de qualitat. Per enviar el disseny, cal entrar a la pàgina dels requisits i seguir les instruccions d’enviament.

D’aquí a poc, formarem part d’aquesta iniciativa que ha mogut milers de persones a tot el món. Animeu-vos vosaltres també!

Proyecto Camaleón