divendres, 30 d’abril del 2010

Imatges gratuïtes a Internet

Les imatges i fotografies són un recurs necessari i molt preuat per utilitzar en els nostres projectes, o simplement per il·lustrar un post al nostre bloc. Moltes vegades la imatge que ens agrada té drets d'autor i no podem utilitzar-la o hem de pagar per poder obtenir-la.

Però hi ha a la Xarxa molts recursos disponibles que no estan subjectes a cap llicència de propietat. Gràcies a molta gent que treballa desinteressadament, no hem de pagar per cap fotografia ja que són totalment gratuïtes. A més, els seus bancs d'imatges són tan amplis que segur que trobem alguna que encaixi amb el que anem buscant.

La Xarxa està plena de llistats i recopilacions de recursos gràfics. Aquí us deixem uns quants:
  • Stock.xchng free stock photography site: Un lloc ple de fotos que els webmasters poden utilitzar per crear noves imatges o per decorar un lloc web. És el servei més conegut i gairebé sempre trobareu allò que busqueu.

  • Open Stock Photography: Open Stock Photography ofereix grans possibilitats en el seu cercador que ens faciliten la recerca per trobar la imatge que desitgem, entre les seves opcions hi ha la cerca per colors
  • Flickr Creative Commons: Flickr no podia faltar entre les pàgines on trobar imatges de lliure distribució, ja que alguns dels usuaris de Flickr pugen les seves obres sota una llicència de Creative Commons.



A més, us proposem que visiteu aquests llistats a Internet: