divendres, 26 de febrer del 2010

El casset


El 1963, la casa Philips va llançar al mercat els primers gravadors per a cintes de casset.

El casset compacte va ser patentat el 1964, per la divisió dels Països Baixos de la Philips Company, però el nou invent no va adquirir rellevància fins un temps després.

El 1965, va aparèixer la cinta magnètica verge, que es va comercialitzar amb diferents formats.


El casset tenia sentit perquè el magnetòfon no era un equip de fàcil transport ni portàtil, el casset, de mida molt menor i compacte.


Al principi, finals dels '60 i principi dels '70, era tan pobra la demanda, que fins i tot es l
lançaven els àlbums de música en casset després que s'haguessin posat en venda els LPs. (Com ocorre avui amb el cinema que primer s'estrena en cinema i després d'un període es posa a l'a venda el DVD). La poca demanda s'explica perquè els primers cassets tenien inhabilitada la funció de gravar, eren sols reproductors no gravadors.

La qualitat del so del casset va millorar notablement amb la introducció dels sistemes d
e reducció de sorolls Dolby.

La cinta verge va ser introduïda per la casa japonesa Maxell, a mitjan els '70.

El 1980, va aparèixer la cinta de metall de major qualitat.
Paral·lelament van començar a aparèixer els walkmans (petits reproductors de casset portàtils amb auriculars) que permetien a l'usuari escoltar la seva música en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

Els compacs discs
(Audio Compact Discs (CD-DA)) foren introduïts per primera vegada al 1980 de la mà de Philips y Sony com alternativa als discs de vinil i dels cassettes. Res tornaria a ser igual.