dimarts, 26 de maig del 2009

Java


Java és un llenguatge de programació orientat a objectes, desenvolupat per Sun Microsystem, a començaments dels anys 90.

Originalment, va ser dissenyat per tal de ser software de dispositius electrònics (tot això abans que comenci la World Wide Web) com microones, calculadores i televisions interactives. Va intentar introduir-se al mercat de la electrònica de consum. Desprès d'uns anys, i amb l´expansió d Internet, va prendre un altre camí.

El llenguatge parteix de la base de C y C++, però té un model d'objectes més simple i suprimeix eines de baix nivell que indueixen a errors per tal de treballar de manera molt més fàcil i còmoda.

És un llenguatge flexible i potent per la facilitat amb què es programa i els resultats que ofereix. Un dels trets que el caracteritza, i que fa que sigui una eina molt valorada a l'hora de desenvolupar aplicacions, és el fet que sigui un llenguatge multi-plataforma.

Actualment, Sun Microsystems s'encarrega, amb d'altres empreses associades, del desenvolupament del llenguatge. A la pàgina Java.sun.com podem trobar gran quantitat de recursos relacionats amb Java: tutorials, llibres, codi, alguns dels quals es distribueixen gratuïtament.

A més, entre novembre de 2006 i maig de 2007, Sun Microsystems va alliberar la major part de les seves tecnologies Java sota la llicència GNU/GPL, d'acord amb les especificacions del Java Community Process, de tal forma que pràcticament tot el Java de Sun és ara Software lliure.

Més endavant en parlarem, però podem dir que els programes de Java es divideixen principalment en dues categories:
  • Aplicacions: son programes autònoms independents( standalone )
  • Applets: els applets Java son programes incrustats (embedded) en una pagina HTML i s'executen en l'entorn d'un navegador Web.
D'altra banda, si voleu obtenir-ne més informació sobre aquest llenguatge de programació, podeu consultar el següent enllaç:

Lenguaje de programación Java en Wikipedia