divendres, 22 de maig del 2009

Visita a la deixalleria

Avui hem visitat la deixalleria municipal...

Hem portat material informàtic de rebuig que teníem a classe i hem tafanejat per veure si podíem aprofitar alguna cosa per a les nostres pràctiques...

Un Pentium II i fins i tot un 286 o un 386 pot ser molt útil si se sap com fer-ho. Moltes vegades es llença perquè pensem que ja ha quedat obsolet, tot i que encara pot tenir molts anys de vida més.





D'altra banda, el paper de les deixalleries pel que fa al material informàtic és vital. La ferralla electrònica o ewaste (en anglès) com són els ordinadors i altres elements tecnològics com ara els mòbils o els televisors contenen materials tòxics i molt contaminants que han de rebre un tractament especial. A més, molt d'aquests components, com ara el coure, el ferro o el crom es poden recuperar per ser utilitzats de nou.

És el que procurem nosaltres: reutilitzar per ampliar els nostres coneixements i donar un ús nou a tot aquest material informàtic que d'altra manera acabaria a les escombraries. Així, de pas, aprenem coses noves, veiem relíquies informàtiques de primera mà i, de tant en tant, fem alguna troballa interessant.