dilluns, 15 de juny del 2009

COL•LABORACIÓ AMB LA XARXA DE CENTRES CÍVICS DE SANTA PERPÈTUA

Aquesta setmana comencem a treballar…

Sí, sí, com ho sentiu… comencem a treballar.

Què farem?

La Xarxa de Centres Cívics de Santa Perpètua ens ha demanat que l’ajudem en la supervisió i manteniment dels seus equips informàtics amb l’objectiu d’actualitzar-los i deixar-los a punt perquè donin un millor servei als usuaris de la Xarxa.

Els ordinadors destinats a l’accés lliure i/o a l’ús públic solen patir molt. S’utilitzen per a moltes coses i no sempre es tenen en compte criteris d’ús com ara la correcta instal•lació de programes, l’organització de la informació, la descàrrega d’arxius, etc.

La Xarxa de Centres Cívics disposa d’equips d’aquest tipus en tots els centres i aprofitarem l’avinentesa d’estar aquí (quina casualitat!) per fer-ne un manteniment dels equips informàtics i deixar-los en òptimes condicions. Així, de pas, posem en pràctica tot allò que hem estat veient al llarg del curs.

En què consistirà la nostra actuació?

La nostra feina com a tècnics en sistemes microinformàtics consistirà en:
  1. Fer diagnosi de l’estat actual dels equips informàtics dels diferents Centres Cívics del municipi.
  2. Recollir el material per realitzar-ne el manteniment i/o la reparació.
  3. Revisió i posta a punt, tant a nivell de maquinari com de programari (substitució de components, actualització i instal·lació de programes, etc.)
  4. Devolució dels equips revisats als centres cívics d’origen.
  5. Comprovació in situ de l’estat i bon funcionament dels equips.
D’altra banda, durant el segon semestre de l’any, també farem tasques de manteniment periòdic i revisió dels equips per tal que es conservin en bon estat i així puguin perllongar la seva vida útil.

Així, com us dèiem, comencem a treballar en entorns reals, la qual cosa ens obliga a ser curosos amb la nostra feina i tenir en compte tots aquells aspectes bàsics pel bon funcionament d’un ordinador.

Els primers centres on treballarem seran la Florida, la Creueta i el Vapor. Si voleu provar com han quedat els equips després del nostre treball, visiteu-los a partir d’aquesta setmana i feu-nos arribar les vostres impressions, opinions, etc. a través d’aquest bloc o de la nostra adreça electrònica: staperpetua.co@gmail.com