dimarts, 9 de novembre del 2010

Vuitena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

De nou estem Lídia i Alberto.

En aquesta vuitena sessió vam començar amb el tema de "Excel".

En Joan els va donar una petita introducció del programa Excel, per què s'utilitzava, què es pot fer, encara que les funcions les va explicar l'Alberto, les bàsiques de sempre, com les que estan en el programa "Word", com ho són la Negreta, la Cursiva, el Subratllat, la mida de lletra, el tipus de lletra, etc.

Un cop explicades les funcions, en Joan es va anar un moment, i per no perdre el temps, a l'Alberto se li va pasar pel cap dir com posar un "WordArt", el que és el mateix, un títol que tingui format, és a dir, detallat. Jo els vaig dir que si un cop havien donat a "Aceptar" en el títol, per canviar la mida o el tipus de lletra o el que estava escrit, calia donar-li doble clic amb el botó esquerre sobre el títol, i d'aquesta manera, s'obrirà la finestra que ens va sortir el primer cop que vam efectuar el "WordArt" i podrem modificar el títol de nou.

Aqui us deixo una imatge perquè es vegi com és el "Excel" detallant les seves funcions més bàsiques:



Com va trigar una mica més a venir en Joan, l'Alberto em va dir que podria començar a explicar les fórmules bàsiques, ja que al cap i a la fi era el que havia de fer, així que els vaig explicar com fer la suma, la resta, multiplicar i dividir. Aquí els alumnes es van liar una mica ja que no entenien ben bé per a què els podria servir fer aquestes fórmules si per sumes i restes ja tenien la calculadora, però és el que tocava fer, explicar-los les fórmules bàsiques, així que van acabar fent les fòrmules però sense acabar d'entendre com es fan. Però com quan va venir en Joan, quan estava mig explicant les fòrmules i va veure que no ho entenien bé, es va posar a acabar ell d'explicar-les.

I aquesta va ser la vuitena classe de dinamització.

Fins la propera!