dimecres, 10 de novembre del 2010

Novena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

Aquí estem de nou Lídia i Alberto, en la nostra penúltima sessió d'iniciació a la informàtica de segon nivell.

Seguim amb el programa "Excel".

En aquesta sessió els vam fer fer un pressupost. Però com sabem que mai van usar el excel, els guiem pas a pas per fer-ho bé.

Comencem per posar-li un títol. Perquè seguissin totes el mateix ritme, els anem dient en què cel·la anirem posant els textos, les fórmules, etc. Tot seguit els diem que posin en dues cel·les diferents la paraula "Ingrés X", la X és amb referència a un número, ja que en una es posa l'1 i en l'altra es posa el 2. En altres cel·les es posaven altres paraules o frases fent referència a les despeses en general. Un cop fet això, els vam fer fer que pintessin de fons en algunes cel·les específiques. Un cop tenim fet l'estructura del document, per no perdre el que ja han fet, els diem que el guardin.

Un cop guardat seguim amb les fórmules. Els diem que sumin les quantitats dels ingressos, i fem que posin el total en una cel·la. A continuació els diem que facin la suma de les despeses, sempre fent-l'ho en base de fórmules, no a través de la calculadora, ja que d'això es tracta l'"Excel", de fórmules. I un cop acabades les sumes dels ingressos i de les despeses, els diem que les despeses se l'hi resten als ingressos, com si no, fent una fórmula de "Resta".

I d'això tracta l'examen, de fer un pressupost amb el programa "Excel". Sense més dir-vos que la propera sessió ja serà l'última de Can Folguera, però això no vol dir que sigui la nostra última classe de dinamització, sinó que finalitzarem el curs que es fa a l'Aula Connect@'t.

Fins la propera!