dimecres, 22 de setembre del 2010

A la ràdio: Drivers.


El programa de radiò del dia 21 de Juliol vam parlar sobre els drivers.

¿Què és un driver o controlador?
  • És un programa informàtic que permet al sistema operatiu interactuar amb un perifèric perquè tots els components de hardware funcionin digitalment. Sense ells l'ordinador no reconeix els components i per tant no funcionen. Per exemple els drivers de la targeta gràfica (sense ells veuries la pantalla desconfigurada), els drivers de xarxa (sense ells no pots connectar-te a internet) i els d'àudio (sense ells no s'escoltaria res). I per això tenim quan comprem un ordinador (alguns no tots) ens venen uns CDS que són dels drivers del pc. Si no es així, els podem buscar per internet (a vegades costa trobar-los però sempre acabem trobant-los, sobretot si es a la pàgina oficial del producte).
¿Com i quan canviar drivers?
  • Cada vegada que canviem una part del hardware ja sigui targetes o plaques base, alguna vegada os trobareu alguna impressora o escàner que també necessita instal·lar drivers. Per instal·lar un driver podeu executar-lo normal o bé hi han altres maneres d'instal·lar-los.
Tenim un consell per a vosaltres.
  • Els controladors no es deuen d'actualitzar perquè sí. Igual que succeeix amb el software d'aplicació, no tota versió actualitzada d'un driver funcionarà amb el dispositiu en qüestiò. Hem de tenir en compte que el codi d'un driver es crea es concordància amb la electrònica dels circuits i una dolenta correspondència pot "embogir" al pc. També es important tenir en compte que el driver a utilitzar deu haver sigut creat per treballar amb al sistema operatiu del pc.