dilluns, 19 d’abril del 2010

IPSUM: EINA D'AUTODIAGNOSI PER A L'ORIENTACIÓ

Divendres passat vam visitar la Mostra d'Ensenyament a la Promotora.

Allà, la Cristina, l 'educadora, ens va estar parlant de les diverses opcions formatives que tenim a la nostra disposició. Vam estar parlant dels Graus (mig i superior) que hi ha, de les proves d'accés, del batxillerat i la universitat...

Però sobretot vam parlar de la importància de la formació en el desenvolupament personal i professional i del que pot suposar una vida laboral si no s'escullen les opcions de futur. Sempre s'ha dit que ens hem de dedicar a allò que ens agrada i adaptar-ho als nostres gustos i habilitats.

Si no tenim massa clar a què ens volem dedicar, la Cristina ens va recomanar una eina molt útil: IPSUM



L’IPSUM (Eina d'autodiagnosi per a l'orientació)com a finalitat ajudar en el procés d’autoconeixement, a entendre millor com ets i a fer-te reflexionar sobre el que vols fer, abans de dissenyar el teu itinerari formatiu o professional.

L'IPSUM està al servei de totes les persones que volen iniciar o continuar un itinerari d’aprenentatge i necessiten orientar-se davant les diferents opcions educatives i formatives. Està pensat per a persones de totes les edats a partir de 16 anys, i de qualsevol nivell formatiu.

Aquesta iniciativa respon a un doble repte, d’una banda fer accessibles a tohtom les noves tecnologies aplicades a l’àmbit de l’orientació i l’aprenentatge, per que puguin utilitzar-les de forma autònoma. D’altre, oferir una eina per a l’orientació que aspira, de manera innovadora, a ser una aportació perquè les persones, el món educatiu, el teixit empresarial puguin establir sinergies encaminades a promoure l’aprenentatge al llarg de la vida.



Com funciona?


Al llarg de la seva administració, has d’anar expressant els teus gustos, preferències i interessos respecte d’una sèrie de característiques personals que et cal tenir en compte en la selecció dels futurs estudis o professió. Cal que es vagin seguint tots els passos que s’estableixen en el qüestionari.

Un cop hagis completat tot el qüestionari, obtindràs uns resultats sobre el teu perfil, i et proporcionarem informació dels itineraris que ofereix el sistema educatiu.

IPSUM és un producte resultant del projecte innovador Aprendre a Vilafranca que ha impulsat l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el suport del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Accedeix a IPSUM