dilluns, 12 d’abril del 2010

Instal·lació d'Ubuntu.

Ara fa unes setmanes, el Sergi es va trobar amb un problema: tenia una màquina molt vella que encara funcionava, però que no tenia capacitat per treballar amb un sistema operatiu pesat i recent com Windows XP o versions posteriors. Després de provar i rumiar i rumiar, vam arribar a la conclusió que un sistema operatiu lliure com Ubuntu era la millor solució. I així ho va fer, va instal·lar el programa al pc i ara funciona perfectament, sense res que envejar els seus companysescriptori.

En aquest post, ens explica com va fer la instal·lació d'UBUNTU:

En la instal·lació d’Ubuntu habitualment se sol tardar uns 30 minuts, si no hi ha cap problema.

Passos a seguir:
  • Pantalla inicial d’instal·lació d’Ubuntu. Surten 5 opcions per instal·lar. Clicar a l’opcióInstal•lar Ubuntu i sense problema començarà.



  • El següent pas de la instal·lació. Escollim l'idioma. Si a la pantalla de benvinguda va escollir l'espanyol, simplement premeu endavant ("Següent" o "Forward"), en un altre cas seleccioneu «Espanyol» a la llista, i continueu.
  • Escollim la zona horària. Simplement fem clic sobre la seva zona per apropar el mapa i després sobre la ciutat concreta representativa del seu fus horari. Per exemple, en el cas del fus peninsular a Espanya caldria prémer sobre el país i després sobre Madrid.
  • Escollim el tipus de teclat. Si tot va bé i no té un teclat fora del comú sinó un teclat espanyol estàndard, hauria d'estar seleccionat (teclat «Spain»). Asseguri's que això és així escrivint a la caixa de text que hi ha a la part inferior, prement les tecles específiques de l'espanyol, com la «ñ» i alguns símbols habituals com l'euro.
  • Compte! Aquest és un dels passos més importants i delicats. Es tracta d'indicar on s'ha d'instal·lar Ubuntu. Tria l'opció correcta o podria formatar l'espai no desitjat si va a compartir el disc dur amb altres sistemes operatius. Cadascú ja selecciona la seva partició que vol.


  • Amb aixó ja es passa a posar nom a l’equip. Poses el nom que vols a la teva máquina. I ja passa a instal·lar Ubuntu