divendres, 5 de març del 2010

Per què Internet fracassarà?

Segur que coneixeu la dita "les paraules se les emporta el vent". Això era així fins fa poc.

Què passa ara amb tot allò que expressem a la Xarxa? On va parar un post publicat i esborrat del bloc o, encara més, què passa amb els nostres pensaments o gustos a Facebook quan ens fem enrere o deixem passar el temps.

No hem d'oblidar-nos d'una cosa: Internet té memòria.

Mireu, si no, què han rescatat alguns blocs a la xarxa...

Pels volts de 1995, el científic i investigador americà, Clifford Stoll, va fer les següents declaracionsa la revista Newsweek:

"Luego está el negocio en la red. Nos han prometido compra instantánea por catálogo, grandes chollos a apenas un clic de distancia. Compraremos billetes de avión por la red, haremos reservas en un restaurante y negociaremos ciber-contratos de ventas. Los grandes almacenes quedarán obsoletos. ¿Entonces por que mi supermercado vende más en una tarde que todo Internet en un mes? Incluso aunque existiera un método fiable de enviar dinero a través de internet – que no lo hay – la red adolece de uno de los ingredientes más esenciales del capitalismo: el vendedor."

Pobre home! No sabia què ens estava a punt de venir a sobre... De totes maneres, Stoll continua treballant per la ciència i es dedica, entre d'altres coses, al comerç electrònic. Rectificar és cosa de savis!



Fonts: