dilluns, 8 de febrer del 2010

Què és Internet?

Internet és un conjunt de xarxes, xarxes d'ordinadors i equips físicament units mitjançant cables que connecten punts de tot el món a travès del mateix protocol. Aquesta gegantina Xarxa es difumina en ocasions perquè les dades es poden transmetre mitjançant:

- Satèl·lit
- Mòbil
- Connectado de vàries maneres.

Protocol: un protocol és el llenguatge que utilitzen les computadores al compartir recursos . El protocol d'Internet es coneix com TCP/IP.

Com funciona Internet

En Internet, les comunicacions concretes s'estableixen entre dos punts: un és l'ordinador personal des del qual vostè accedeix i l'altre és qualsevol dels servidors que hi ha en la Xarxa i faciliten informació.

El fonament d'Internet és el TCP/IP, el protocol de transmissió que assigna a cada màquina que es connecta un nombre específic, anomenat Nom IP.

El protocol TCP/IP serveix per a establir una comunicació entre dos punts remots mitjançant l'enviament d'informació en paquets.

TCP/IP és la base de totes les màquines i programari sobre el qual funciona Internet: els programes de correu electrònic, transferència d'arxius i transmissió de pàgines amb text i imatges i enllacis d'hipertext.

En Internet la informació es transmet en petits trossos anomenats "paquets". L'important és la reconstrucció en el destí del missatge emès, no el camí seguit pels paquets que ho componen. Si es destrueix un node de la xarxa, els paquets trobaran camins alternatius. Aquest sistema no és elm és eficient, però resisteix les averies d'una part de la xarxa.

Protocol TCP/IP

El protocol TCP s'encarrega de fragmentar el missatge emès en paquets. En el destí, s'encarrega de reorganizar els paquets per a formar de nou el missatge, i lliurar-ho a l'aplicació corresponent.

El protocol IP enruta els paquets. Això fa possible que els distints paquets que formen un missatge poden viatjar per camins diferents fins a arribar al destí.