dilluns, 1 de febrer del 2010

ORGANITZACIÓ DE LA INFORMACIÓ (1)

A la Societat de la Informació i el Coneixement, el volum d'informació a què s'enfronta l'usuari és cada dia més gran i els mitjans que la difonen, també: mitjans de comunicació tradicionals, publicitat, Internet, telefonia, etc.

En el món laboral, aquesta situació augmenta. Les fonts i els recursos es diversifiquen i el bombardeig d'informació se suma a aquell que els treballadors i treballadores ja pateixen com a simples ciutadans. En perfils laborals relacionats amb les noves tecnologies, a més, la mobilitat és un factor bàsic, cosa que obliga al professional a disposar en tot moment dels seus recursos (web, correu electrònic, contrasenyes, agenda, programari, etc.) Sigui on sigui.

Un element clau en la gestió del coneixement és una correcta organització de la informació. El coneixement es construeix a partir de la informació rebuda, i aquesta es manifesta com a coneixement explícit mitjançant diverses formes, per exemple: web, missatges, informes, manuals, estudis, bases de dades ... Els sistemes de gestió documental són, per tant, fonamentals per a l'exercici de la nostra professió.


Beneficis d'una bona gestió de la informació ...

Entre els principals beneficis que poden esperar d'una adequada organització i gestió de la informació es troben:
  • Disposar de la informació necessària en el moment oportú.
  • Integrar i administrar la informació interna i externa com un tot per facilitar la presa de decisions.
  • Reduir els temps en l'administració de documents.
  • Millorar la nostra capacitat de resposta.
  • Generar accions més innovadores a partir de l'aprofitament de les experiències i de la informació que reduirà el nostre esforç en el treball.
  • Col·locar a disposició dels altres els recursos d'informació generats, necessaris per al desenvolupament de les tasques quotidianes.
En unes quantes entrades en el bloc, veurem com organitzar la nostra informació d'una manera senzilla, aprofitant els recursos que els nostres PC i la web posen a la nostra disponibilitat.

Per començar, us recomanem el següent article del diari 20 miuntos:

ZIPskinny: la esencia del lugar