divendres, 12 de febrer del 2010

Internet: les connexions del futur


Dins de deu anys tots podrem tenir unes velocitats de connexió que arribaran als 100 Megabits per segon, deu vegades més del que tenim ara.

Trobareu més informació en http://tecnobid.blogspot.com/2009/04/internet-del-futur.html

També us deixo un vídeo sobre la xarxa:

http://www.rtve.es/television/20090326/red-tres14-febrero/254274.shtml

La velocitat de les xarxes d'avui es multiplicarà per 10.000 en el futur. Les videoconferències seran hologràfiques i es podran transmetre en segons pel·lícules en alta qualitat.

Com canviarà Internet la nostra vida diària?

Certs hàbits que en l'actualitat portem a terme en el nostre treball o en la nostra vida personal patiran una transformació important per culpa d'Internet:

Mitjans d'accés: gràcies a l'avenç de les connexions sense fils, el telèfon mòbil serà cada vegada més l'eina preferida pels usuaris per accedir a Internet i tenir la informació disponible en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Navegació: la relació amb la Web també canviarà substancialment. En el futur, serà possible navegar sense ratolí, utilitzant la veu i eliminant la necessitat de pantalles i teclats.

Compres: podrem comprar l'últim model de qualsevol producte de moda, per exemple un rellotge, en qualsevol botiga de Nova York i comprovar les seves característiques amb, fins i tot, dependent digital personal, sense moure'ns de casa.

Turisme: serà possible viatjar a qualsevol part del món i, en contemplar qualsevol paratge natural, automàticament aconseguir tota la informació relativa a aquest escenari en qualsevol dispositiu que portem a sobre.

Móns virtuals: en un futur, els mons virtuals són una cosa molt habitual gràcies a l'evolució d'interfícies més intuïtives i, la majoria de les persones tindran una vida virtual paral·lela a la real. Es confondrà realitat amb ficció?

Medicina: en uns anys es preveu que les diferents especialitats mèdiques poden utilitzar el telediagnòstic, per exemple en radiologia (per a transmissió d'imatges radiològiques), a través d'Internet, amb les mateixes garanties mèdiques que en l'actualitat es fa de forma presencial. Ja no serà necessari acudir tantes vegades a la consulta del metge per conèixer el nostre diagnòstic.

Llar: encara que ja hi ha alguns exemples en l'actualitat, en un futur no molt llunyà la majoria de les llars tindran tots els seus sistemes multimèdia i electrodomèstics connectats a la Xarxa. Així per exemple, els frigorífics podran conèixer el seu propi contingut i mostrar receptes en funció d'aquest.

Transport: els automòbils, també connectats a Internet, reconeixeran on són i van interrogar a certes bases de dades preguntes com: on és el restaurant més proper i què tenen al menú?

Més informació a

http://www.idg.es/pcworld/El-futuro-de-Internet:-lo-que-nos-queda-por-ver-/art194822.htm