divendres, 13 de novembre del 2009

Consells d'ús sobre Facebook


Seguim parlant de la xarxa social més coneguda del planeta.

En aquest post us donarem alguns dels consells per l'ús de Facebook podrien ser:

- No afegeixis com amic a gent amb la qual no tens cap tipus de relació. Si li demanes a algú que t'agregui, que sigui perquè el coneixes o pots compartir amb ell algun tipus de vincle que faci per als dos interessant la relació, i no, que ell o ella estigui molt bo/na. No és motiu suficient.

- Quan agreguis a algú com amic, no està de més enviar-li un missatge adjunt amb la invitació i una salutació en el seu mur. Cal ser educat abans que res.

- No convidis als esdeveniments que creis a tots els teus contactes. Només els que puguin estar interessats i aquells els quals els sigui possible assistir geogràficament.

- Cada vegada que usis una aplicació de Facebook que et demani com requisit enviar una invitació als teus amics, no li donis corrent al botó d'enviar. En alguna part ha d'haver un botó per a ometre aquest pas (la política de Facebook per a aplicacions obliga a això)

- Quan pugis fotos, assegura't que només tenen accés aquelles persones que tu vols. A la teva mare no l'interessa veure com vomita el teu amic (i segurament al teu cap tampoc)

- Usa llistes d'amics: és una manera d'agrupar els teus amics en diferents grups, i així després poder configurar les opcions de privadesa de manera mes precisa. Per exemple, pots tenir els grups "Família" o "Treball".

- Per protegir els teus àlbums, pots configurar les opcions de privadesa per a cada àlbum en particular i així tenir el control de qui pot veure les fotos o els vídeos.