dimecres, 28 d’octubre del 2009

Centres Cívics de Santa Perpètua a Facebook? Alguns casos semblants

Durant aquest temps de pràctiques, he rebut l'encàrrec de traspassar la xarxa de centres cívics del poble al món de les xarxes socials.

El que intentem aconseguir amb aquesta idea és que la gent pugui conèixer més a fons cada centre cívic i reforçar el concepte de xarxa aprofitant els avantatges de les xarxes socials.
Abans de tirar endavant aquesta proposta, he hagut de mirar molts exemples a la xarxa d'ajuntaments, regidories o entitats que en el seu dia van decidir tenir presència a Internet.

Com era d'esperar, la majoria van decidir crear-se un perfil a Facebook. I el mateix farem nosaltres a Santa Perpètua, com han fet 7 milions d'usuaris a Espanya.

Un bon exemple seria el de la Regidoria de Joventut d’Illescas (Toledo), que ha obert un espai en Facebook per poder apropar-se més als joves i que aquests deixin en el mur propostes de què voldrien fer en les festes del poble, anunciar alguna activitat i que corri la veu.

Peró hi ha gent que no acepta o no li agrada la idea que un organisme com un ajuntament s’endinsi en el món de les xarxes socials.

Això passa a l'Ajuntament de Calahorra (La Rioja) on una persona en una web ha penjat una crítica irònica sobre el perfil del Facebook d’aquest ajuntament.




Hi ha ajuntaments que no solament han creat un perfil en Facebook, sinó que també ha posat en marxa cursos d’iniciació al Facebook per a gent gran com l’Ajuntament de Zaragoza. Amb això intenten augmentar el grau d’accés a les noves tecnologies i a la societat de la informació en aquesta ciutat.

Una altra proposta que ha fet l’ajuntament de San Andrés del Rabanedo és que abans de fer-se un perfil en Facebook, vol organitzar un congrés al poble sobre xarxes socials per a tota la gent, així captar l’interés dels ciutadans sobre aquest món per després donar-li un bon ús a aquest perfil que es crein.

La política també passa per Facebook ja que els regidors d’aquests ajuntaments estan començant a fer-se perfils al Facebook per poder tractar amb la gent. Molta gent deixa preguntes al seu perfil o això també serveix perque moltes preguntes arribin al ple del consitori com està pasant a Màlaga.

En altres pobles com, el de Los Pedroches, la gent reclama un Facebook o altre xarxa social semblant. Tal és la seva necessitat que la pengen en internet com en aquest cas.

Per la nostra part, de moment començarem formant els responsables de cada centre cívic sobre què és, com s'utilitza i quin ús se li pot donar a una xarxa social com Facebook.