dimecres, 2 de setembre del 2009

VÍDEOJOCS EN LÍNIA (2): Consells per a vÍdeojocs

Jugar amb videojocs és una activitat sana i divertida amb la qual també podem aprendre i desenvolupar moltes habilitats. Però posar aquest entreteniment a l’abast de nens i joves comporta una gran responsabilitat de forma que els videojocs siguin un bon recurs per aprendre i jugar de forma segura.

Per jugar amb un “PC”, primer hem de saber quin tipus de màquina portem ja que els jocs requereixen de targes gràfiques, processadors, memòries rams...etc. més potents del normal.
Una bona plana web de components d'ordinadors és http://www.pcgreen.com/. Una vegada que sabem que l’ordinador és bo per l’ús de jocs o haguem comprat un per a dit ús, haurem de revisar una mica per sobre quin tipus de software tenim instal·lat per treure-li el major rendiment possible al “PC”.

Un bon consell seria intentar usar programari lliure ja que a part que és gratis, són programes amb poc pes, fàcils d’instal·lar i d’usar. Una bona plana de descàrrega de programari lliure és http://www.softcatala.cat/.

Amb això tenim un “PC” amb un rendiment a prova d’errors.

A partir d’això, la tasca de l’usuari seria mantenir-lo correctament.

Alguns consells podrien ser:

- No descarregar software de procedència dubtosa.
- Navegar amb precaució sense entrar a webs dubtoses.
- No instal·lar res que no necessitem realment.
- No fiar-te dels arxius que rebis per mail.
- Mantenir l’equip actualitzat al dia.

Ara només falta anar a la botiga més propera i escollir el joc apropiat tant per als nens petits com per als adults.

Si volem endinsar al nostre fill, cosí o net en el mon del videojoc, però no sabem si el joc és l’adequat o no, una de les millors maneres és mirar l’etiquetatge. Cada joc té unes certes etiquetes o en la contraportada o en el lateral del joc que la seva funció és descriure en què es basa el joc o quin contingut pot portar, si és violent o no ho és, si dóna por o no, si hi ha l’ús de paraulotes, o també esta la categoria de l’edat en la que es recomana a quina edat es pot començar a utilitzar el joc.

Per últim seria pactar amb el jove el temps estimat que utilitzarà per partida. El recomanat és no sobrepassar els 90 minuts per dia.