dilluns, 28 de setembre del 2009

La Màquina Virtual

Una màquina virtual és un programa que crea un entorn virtual per instal•lar més d'un sistema operatiu, de manera que puguem utilitzar-los de forma simultània des del mateix ordinador com si fossin equips distints.

Instal•lar una màquina virtual és molt útil perquè a més de permetre'ns treballar amb dos o més sistemes operatius, Windows i Linux per exemple, ens serveix per instal•lar programes que no ens interessi posar en el sistema operatiu original perquè només volem provar-los o perquè pensem que hi ha risc que puguin estar infectats amb virus

El disc dur de la màquina virtual crea un arxiu amb tot el sistema operatiu que s'obre com una finestra més dins de l'original, compartint recursos i possibilitant treballar entre els dos simultàniament.

A classe hem provat el VirtualBox de Sun Microsystems i el Virtual Pc de Microsoft per aprofundir una mica en el sistema operatiu Linux. D'aquesta manera, pots instal·lar un nou sistema operatiu en l'ordinador sense haver de fer particions ni procediment complexos, sobretot si es treballa amb Windows Vista, que impedeix sovint treballar amb altres SO que no siguin ell mateix.

D'altra banda, ens ha permès instal·lar diverses distribucions de Linux, com són Ubuntu, Mandriva, Linex i Guadalinex.


















Adrià Victoria