dimarts, 28 de juliol del 2009

Google Chrome OS, el nou sistema operatiu de Google

En principi es dirigeix als portàtils però apunta als ordinadors convencionals

És un sistema operatiu lleuger -no ocuparà tant d'espai com els programes actuals, orientat al treball a la xarxa, basat en el software lliure i gratuït (sota el sistema operatiu hi haurà una versió de Linux) i que agafarà tots els extres de la xarxa (drivers, detalls de configuració, actualitzacions...)

Es calcula que a mitjans del 2010 es podran adquirir els primers ordinadors amb el logotip de Google. Com a cop d'efecte, Google afirma que la majoria dels actuals sistemes operatius van ser creats fa 40 anys quan Internet gairebé no existia.

El nou Chrome OS basarà el seu entorn en el navegador d'Internet, un navegador que compta amb el mateix nom que el sistema operatiu: Chrome.

Des de Microsoft es plantegen dubtes respecte que Chrome sigui una alternativa completa a Windows. "El navegador no podrà amb tot. Hi ha aplicacions com les de multimèdia o els videojocs que necessiten més recursos", aclara l'empresa.

A més, Microsoft també té l'equivalent al Chrome. Els laboratoris de la companyia treballen en un projecte que donaran a conèixer aquest agost en una convenció de programadors. Es dirà Gazelle i serà un navegador amb funcions de sistema operatiu.

L'objectiu de Google és arribar a acords amb els principals fabricants de miniportàtils. Els netbooks seran la porta d'entrada de Google i si veu que li surt bé es dedicarà als altres ordinadors.

Pel que fa el preu, encara que s'ha assegurat que Chrome serà gratuït, diuen que cap producte de Google és gratuït, el que passa és que ho paga algú altre. Es preveu que estigui llest a finals d'enguany i que es distribueixi als portàtils a mitjans de 2010.

Fins el moment no es pot descarregar la beta, pero si voleu provar, descarregueu el navegador Chrome.

Descarregar