dimecres, 15 de juliol del 2009

Equipaments TIC: CITILAB - Cornellà








El Citilab-Cornellà és un espai orientat a activar, impulsar i estendre la capacitat creativa i innovadora en tecnologia d'emprenedors, empreses, ciutadans i ciutadanes de la societat de la informació i el coneixement.

Citilab-Cornellà s'orienta a promoure projectes relacionats amb la Internet social i fa especial atenció a treballar en l'evolució de nous espais, conceptes i metodologies relacionades amb l'impuls de la societat de la informació i la nova economia com són ara els telecentres, living labs i ensenyament virtual.

Per tant, el Citilab-Cornellà és:
  • un centre de divulgació i formació en TIC i en paradigmes de creació de coneixement i organització.
  • un centre d'investigació sobre tecnologia TIC i sobre innovació social i empresarial.
  • un centre d'emprenedoria per al desenvolupament d'empreses sorgides des dels coneixements generats a Citilab-Cornellà tant tecnològics com organitzatius.
CURSOS:

SUPERZERO: Formació especialment pensada per persones que habitualment no tenen contacte amb ordinadors i volen començar des de zero. Amb uns senzills exercicis de pràctica i tutors dedicats pot adquirir el nivell mínim per poder utilitzar un ordinador a nivell d´usuari.

1, 2, 3... POSA'T EN MARXA!: Curs adreçat a tots aquells que volen iniciar-se en informàtica i internet. En poques setmanes es podran adquirir les habilitats bàsiques per adquirir autonomia amb les tecnologies d'ús més habitual, trobar i compartir informació, comunicar-se amb els altres i aprendre a treballar en xarxa.
PROGRAMACIÓ: Aprendre a comunicar-se amb les màquines és una habilitat que s'aprèn de ben petit. A mesura que anem entenent "com pensen" els ordinadors, anirem millorant també la nostra capacitat d'analitzar lògicament i ser capaços d'aportar solucions a problemes complexes.
  • Scratch, el joc de construccions intel·ligent.
  • Introducció a la programació
  • Smalltalk: Curs adreçat a persones ja iniciades en la programació que treballa amb Smalltalk, llenguatge àmpliament utilitzat. La seva sintaxi, molt simple i uniforme, treballa a nivell d' objectes. Amb Smalltalk es poden crear mons virtuals en tres dimensions, dissenyar webs amb Seaside o publicacions interactives on line construïdes amb Sophie.

TALLERS:

CREA EL TEU BLOC: Quan creem un Bloc tenim el nostre diari multimèdia personal en internet. En aquest taller aprendrem a utilitzar les eines que ens permeten generar-lo amb facilitat. Des de la creació i gestió d'entrades fins a la personalització del Bloc. Un taller ideal per deixar de ser espectador d'internet i convertir-se en protagonista. S'utilitzen els dos servidors més populars de blocs: Blogger i Wordpress.

ROBÒTICA I HARD LLIURE: Aquest és un taller fet a mida per aquells que tenen ànima d' inventor. Sense coneixements previs, ja es pot construir un robot i un munt d' enginys sorprenents. Des d’ un ping pong digital a un robot controlat per internet, o una càmera web que reconeix els colors. La imaginació és l' únic limit!

CONEIX LINUX: Taller d'introducció al sistema operatiu lliure Linux. Distribucions, entorns d'escriptori o LiveCD deixaran de ser termes desconeguts. Des d'un punt de vista pràctic s'explicarà com realitzar instal·lacions i a conèixer tot l'essencial per entrar dins del món Linux. S'utilitzaran les distribucions Linkat i Ubuntu.

IMATGE DIGITAL: Per iniciar-se en el món de la foto i el vídeo digital, Citilab ofereix aquest cursos amb el que aprendrem a treure el millor resultat de les nostres càmeres, millorar la qualitat de les nostres imatges, editar produccions de vídeo amb qualitat i compartir-les les nostres creacions a internet.

Per més informació: www.citilab.eu