dimecres, 8 de juliol del 2009

DINAMITZACIÓ DIGITAL

-L´escletxa o fractura digital és la divisió que hi ha entre les persones que disposen de connexió al món digital i les personen que no en disposen.

L´alfabetització digital és el procés d'aprenentatge de les habilitat necessàries per utilitzar les noves tecnologies.

Notícia que serveix de exemple:

"Un total de 155 dones residents a Palma van participar en els 14 tallers d'alfabetització digital 'Tic, tic, tic, acosta't a les noves tecnologies', formació de 336 hores que van realitzar, en el seu major part, fèmines de més de 44 anys, pensionistes, mestresses de casa o en situació de desocupació.

168 dones que es van inscriure als cursos, un 92 % va aconseguir finalitzar els tallers. Alhora, va detallar que els tallers s'engloben dins el 'Pla Avança' del Govern espanyol, i tenien dos nivells: iniciació a la informàtica i informàtica aplicada a la vida diària"



-Estratificació Digital está associada amb les desigualtats i diferències en: l'accés a ordinadors, infraestructura d'entrada a la xarxa i adquisició de coneixements i informació, que es donen entre les diferents classes socials, així com per gènere, edat, nivell educatiu, ètnia, idioma, zona en la qual s'habita, conviccions polítiques o religioses.

És un concepte sinònim al de bretxa digital.




Txema i Adrià V.