dimecres, 8 de juliol del 2009

Alfabetització digital



Parlem d'alfabetització digital quan fem els primers passos d'acostament al coneixement emmagatzemat en forma digital. Les lletres i números que utilitzem són els mateixos que en el procés d'alfabetització, però la forma en la qual guardem la informació i el coneixement és molt diferent.

El procés culmina quan adoptem les habilitats i coneixements necessaris per moure'ns sense problemes pel món digital: ús d'ordinadors i les xarxes, bàsicament.



Escletxa Digital:

En aquest món hi ha escletxes a tot arreu. Escletxa de riquesa-pobresa entre el nord i el sud, escletxes socials entre homes i dones i moltes més. Vivim en un món apedaçat.


L'escletxa digital, és la fractura entre els que es mouen en el món de la tecnologia i els qui en són totalment externs. Afecta a una bona part de la població i sobre tot a la gent gran.



Però encara hi ha una altra escletxa digital que es crea quan una empresa decideix produir uns serveis en un idioma però no en d'altres. Aquest és el cas de moltíssims serveis d'Internet, programes i sistemes operatius.

Una noticia dirigida a la Fractura Digital:


"Ayuntamientos contra la brecha digital"



Souraida

Mireya