dilluns, 11 de maig del 2009

Norton Partition Magic

Avui parlaré sobre el "Norton Partition Magic".


Aquest és un programa de descàrrega gratuïta. Per qui vulgui descarregar-se'l, us poso un enllaç on podreu trobar-lo.

La funció bàsica d'aquest programa és la de fer particions en un mateix disc dur. Fer una partició és dividir el disc dur en vàries parts. Una bona funció de fer particions és la de tenir diversos sistemas operatius o tenir un sistema operatiu i en la resta ordenar tots els arxius que tens.

Per exemple, si tens un disc dur de 20GB, pots fer 2 particions de 10GB o 4 particions de 5GB etc...


Aquest programa el pots trobar al CD Hiren's Boot.

Per utilitzar-lo, primer hauríem de configurar la "Bios" del nostre odirnador. Per accedir a la Bios, el que has de fer és apagar l'ordinador, una vegada l'encens, abans que es comenci a carregar el windows, has de començar a pressionar F1 (en alguns ordinadors es Supr o F2) i ja s'haurà obert. Dins de la Bios, hem de configurar-la perquè quan es torni a engegar l'ordinador, que no llegeixi el disc dur com a primera opció, sinó que llegeixi el CD-ROM.

Una vegada que has fet tot això, reinicies l'ordinador i ja directament s'obrirà el CD Hiren's Boot (si ho has fet bé). Dins del CD, hi haurà diversos programes. Dalt de tot, a l'1, está la part de fer particions. Fas clic i veuràs que hi ha diversos programes per poder fer-ho. Nosaltres ens centrarem en el Norton Partition Magic, que és el número 3 i ja estem dins del Partition.

Per crear una partició, esborres la que tens i es quedarà una partició sense format i sense res. Li dones al botó dret del ratolí i crees una altra partició fins que tinguis les que vols. Després, tornes a donar-li al botó dret i crees un format. El més utilitzat és el FAT 32.

Fent tot això, ja hauràs fet les particions.

Una vegada has acabat de fer les particions, no oblidis de tornar a la bios i configurar-la de nou perquè et llegeixi el disc dur com a primera opció.

Espero que aquesta informació us hagi ajudat...

Ivan