dijous, 28 de maig del 2009

El test de l’Àcid (Acid Test)

Hola gent d'internet!

Avui parlarem, entre d'altres, sobre la compatibilitat dels navegadors d'internet amb els estàndards plantejats pel W3C, que garanteixen la universalització de l'accés a Internet.

Internet, per explicar-ho molt simplificadament, és una eina per llegir uns tipus concrets de codis i intrepretar-los.

Diguem que una persona fa una pàgina web (la dissenya, etc.). Haurà de descriure-la mitjançant codis escrits (html, per exemple) i quan acabi passarà a penjar-la a la "xarxa". Però, què passaria si els codis amb què ha escrit aquesta pàgina no coincideixen amb els codis que acceptats pels diferents navegador? Seria molt complicat si cadascú fes la seva.

Per això hi ha un conjunt de codis o unes "normes" estandaritzades que hem de seguir si volem que el màxim de gent possible vegi la nostra web sense problemes i amb un mateix resultat.

Però quin es el veritable problema? Que hi ha més d'un navegador a Internet i no tots respecten els estàndards al peu de la lletra.

Una manera de saber en quin grau els navegadors respecten els estándars és la prova de l'Àcid.

L’Acid2 és una prova que consisteix en una imatge (veure il·lustració a sota) basada en la icona "àcida" de l’Acid Music, creada pel Web Standards Project, per mostrar les mancances dels navegadors web actuals a l’hora de complir amb els estàndards.




El test de l’Àcid (Acid Test)

Si un navegador suporta correctament els estàndards HTML i CSS 2.0, en obrir la imatge s’ha de poder veure una cara somrient. Malgrat la simplicitat del dibuix, cada línia està codificada de manera que la seva correcta visualització depen de l’exacta implementació de vàries exigències imposades pels estàndards. En el moment en què es va publicar aquesta prova, cap dels navegadors existents podia mostrar correctament la imatge.

Cal dir que cada vegada s'estan estandaritzant més els navegadors, per demanda del client per dir-ho així també.

Espero que el vostre navegador sigui del estàndards ; ) Penseu qye encara no hi cap que en superi el Test al 100%

I que vagi bé!

Ruben