divendres, 8 de maig del 2009

Antivirus

Un antivirus és imprescindible a qualsevol ordinador, tant si es connecta a la xarxa com si no. I cal tenir-lo sempre actualitzat.

Cada dia apareixen virus nous. La majoria d'antivirus poden detectar virus nous encara que no els tinguin emmagatzemats a la seva base de dades. A partir d'una anàlisi, anomenada heurística, es llegeixen tots els arxius del nostre ordinador i hi busquen les cadenes d'informació que usualment fan servir la majoria de virus.

Ara més que mai cal estar previnguts perquè tots els fòrums de seguretat ens diuen que han aparegut noves modalitats de virus que encara no han entrat en funcionament i, per tant, fins que no ho facin, les cases antivirus no poden desenvolupar els mètodes de desinfecció pertinents.

Per estar ben informats del dia a dia, visiteu http://www.alerta-antivirus.es/. No només hi trobareu la descripció i estadístiques dels virus més recents, sinó que també hi trobareu les eines creades específicament per desempallegar-vos-en.

A continuació, trobareu una potent eina en línia i gratuïta per comprovar si esteu ben guarits. Us adjunto una explicació pas a pas per poder-la fer servir, tot i que és d'ús molt senzill.

La casa Panda també ofereix un test en línia per comprovar la capacitat del nostre antivirus. Des de l'adreça http://www.pandasoftware.es/virus_info/funciona/info/funciona/ intentaran enviar-nos un virus inofensiu per tres canals diferents: des d'una plana web, mentre descarreguem un arxiu i obrint un correu electrònic.

Així, és molt important que cada ordinador tingui l'antivirus instal·lat.



Souraida Lamzarrah