dimarts, 30 de juny del 2009

NETWORKING - INNOVACIÓ I EMPRESA A SANTA PERPÈTUA

Avui, al web de l'Ajuntament podíem llegir la següent noticia:


"En el marc d'un conjunt de mesures per donar suport a les empreses del municipi, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza la 1a jornada de Cooperació Empresarial. L'objectiu de l'esdeveniment és contribuir a que les empreses del nostre municipi es coneguin entre elles i estableixin nexes de col·laboració, reduint costos o augmentant vendes en poder trobar proveïdors o clients en l'entorn més proper. L'acte se celebrarà el dia 30 de juny al Restaurant Castell de Santiga i la inscripció és gratuïta. Per formalitzar la inscripció, cal registrar-se a la web de Gettingcontacts! i omplir el formulari."


Es tracta d'una jornada de trobades entre empresaris del municipi per fomentar les relacions empresarials i els contactes i s'utilitza un servei de NETWORKING per portar-la a terme. La jornada ha estat organitzada per l'àrea d'empreses del departament de Promoció Econòmica de l'ajuntament.

I què és això del NETWORKING?

Segons Alfonso Alcántara, el networking és un concepte que inclou qualsevol pràctica, aplicació o esdeveniment que pretengui facilitar l'establiment de relacions, contactes i col·laboracions entre persones amb diferents objectius, des dels més professionals de recerca de feina o emprenedors, fins als més personals relacionats amb el lleure, l'amistat i les relacions de parella.

Per descomptat aquest nou model de relacions s'ha estès al món dels blocs i a la web social en general en la qual Twitter, YouAre, Facebook, Tuenti, Plaxo, Wasabi, LinkedIn i Xing apareixen com les eines de networking per definició, les primeres amb més matisos socials i personals, i les dues últimes amb vocació professional i de negocis, encara que en la pràctica aquests aspectes tendeixen a combinar cada dia més.
Aquest "mercat relacional" està facilitant el desenvolupament de negocis i idees empresarials.

A més, són moltes les empreses que es dediquen a facilitar aquests contactes. De fet, a Santa Perpètua, la jornada està organitzada per Gettingcontacts.

El networking és sens dubte la millor tècnica de recerca de feina i una eina que han d'aplicar de forma contínua dels emprenedors i aquelles persones que volen ser i estar en el món dels negocis i de la consultoria. Segons les dades, entre un 50% i un 75% de les persones en el mercat laboral van trobar la seva darrera feina a través dels seus contactes. Es tracta d'una dada prou significativa com per obviar-la.

Així doncs, aquesta iniciativa de l’ajuntament és un gran pas cap a la innovació, allò que alguns experts veuen com la sortida a aquesta situació de crisi que ens afecta a tots.

En els següents enllaços, trobareu més informació sore la jornada de cooperació empresarial:


I per tal que conegueu més sobre aquest fenomen, us passem alguns enllaços d’utilitat sobre el networking:



Las mujeres, networkers innatas