dimecres, 9 de març del 2011

Altres formats d'imatge

Tots coneixem els típics formats d'imatge,com són el ".JPG",".GIF" o el ".PNG", però també hi ha d'altres formats com són el ".SVG",".WEBP", o ".TIF".

Hi han molts altres formats,que podeu trobar,amb la seva descripció aquí:

Aquí us deixo una breu explicació del formats,que he mencionat abans:

-SVG:
El SVG (Scalable Vector Graphics) Si hi ha un format d’imatge que és diferent de tota la resta aquest és l’SVG. Aquest format permet augmentar la mida de les imatges tant com es vulgui sense que es pixelin.

Això és així perquè a diferència dels formats JPG, PNG, GIF… que el que fan és anar indicant punt a punt quin color hi ha, l’SVG utilitza regles lògiques, de manera que si volem fer la imatge el doble de grossa, l’únic que cal fer és multiplicar tots els números per dos i la resolució també augmentarà.

Evidentment tot això només serveix per a dibuixos simples, mapes, logotips… de manera que una fotografia no pot aprofitar els avantatges del format SVG, perquè no hi ha cap patró que es pugui descriure.

Cal remarcar, a més, que el format SVG permet inserir text a les imatges i aquest text és fàcilment llegible per als motors de cerca.

-WebP: El WebP (pronunciat "weppy") és un nou format creat per Google, que permet comprimir la mida de l'arxiu de manera molt considerable en comparació amb format JPEG i manté la mateixa qualitat.

Amb aquest nou format un equip de Google ha trobat la manera de poder descarregar imatges més ràpidament tot preservant-ne la seva qualitat i resolució.

Aqui podeu veure unes imatges d'exemple,on podeu comparar el format:

-Tif: La denominació en anglès "Tagged Image File Format" fa referència a un format d'arxiu d'imatges amb etiquetes. Es deu al fet que els fitxers TIFF contenen, a més de les dades de la imatge pròpiament dita, "etiquetes" en les quals s'arxiva informació sobre les característiques de la imatge, que serveix per al seu tractament posterior.

És un format que se sol fer servir per a la impressió de les imatges, ja que solen ser imatges amb un pes gran.