dijous, 14 d’octubre del 2010

Segona sessió de iniciació a l'informatica (nivell II)

De nou estem Lídia i Alberto!

Anem a explicar la segona sessió de la iniciació a la informàtica. Es va començar amb un petit resum de la anterior classe.

En aquesta sessió, part de la classe la va fer l'Alberto que va explicar com crear carpetes, moure, eliminar i recuperar-les. Ho va explicar de dues maneres possibles de fer-ho.

1. Primer va començar per la carpeta "Mis Documentos". En aquesta carpeta vam començar creant una carpeta amb el botó dret a la zona blanca dins de la finestra "Mis Documentos", a continuació apareixia una finestreta gris amb noves opcions, entre elles una que posa la paraula "Nuevo", prop el cursor en aquesta paraula i apareixerà al costat d'aquesta finestreta gris, una altra finestreta amb més opcions, i buscarem en aquesta nova la paraula "Carpeta", la seleccionem i així creem una nova carpeta. Abans de fer res més, un cop haguem creat la carpeta, hi haurà de posar-li un nom, és millor posar un nom referent al que anem a posar a la carpeta, si són imatges per exemple, ja que menys posar aquesta paraula, o si es dóna el cas que són imatges d'un viatge, posar "Viatge ..." i on hem anat. Un cop fet això, li donem al botó "Intro" o si no, agafem el ratolí i li donem a qualsevol part de la finestra on estiguem realitzant aquesta acció.

2.1. Un cop creada la carpeta, va explicar com moure-la, arrossegar d'un lloc a un altre o fins i tot fer una còpia d'aquesta mateixa. Que cal fer per moure d'un lloc a un altre la carpeta? Molt fàcil, amb el botó esquerre del ratolí, cliquem a la carpeta que desitgem moure (mantenint premut el botó esquerre sense deixar-lo anar), i l'arrosseguem fins a la carpeta que volem que aquest, i quan veiem que estem segur que ho volem posar en aquest lloc, només hem de deixar anar el botó esquerre perquè es traslladi.

2.2. Una altra manera que hi ha de fer aquesta acció és "Cortando". Com? Molt fàcil, amb el botó dret cliquem a la carpeta que desitgem moure, sortirà la finestreta gris amb les opcions, i hi haurà una paraula que posi "Cortar", cliquem en aquesta paraula i farà que la icona (carpeta, document, imatge, etc ) es faci una mica més transparent, així sabrem que tallem bé el que seleccionem. Un cop fet aquesta acció, busquem la carpeta on volem posar el que hem tallat. Un cop tenim en vista aquesta altra carpeta, a la zona blanca d'aquesta finestra fem clic amb el botó dret, sortirà de nou la finestreta gris, i li donarem a la paraula "Pegar". Veurem que s'ha colocat a la carpeta on voliem i ha desaparegut d'on era.

2.3. També hi ha l'opció de "Copiar". És fer la mateixa acció que amb el "Cortar", només amb la diferència que el que fa el copiar és duplicar, no moure'l, molt diferent un de l'altre, si fem el copiar i l'enganxem en una altra carpeta, aquesta no marxa d'on l'hem copiat.

3. Passem de moure i arrossegar carpetes a eliminar-les. És molt senzill, és com les accions anteriors, només que aquí, en comptes de moure o duplicar (copiar), l'esborrem. seleccionem la carpeta, document, imatge, etc., que volem eliminar, i amb el botó dret del ratolí, cliquem sobre aquesta icona, apareixerà de nou la finestreta gris i tindrem l'opció de " Eliminar ". Cliquem sobre aquest nom i ens donarà un avís en el qual et preguntas si estas segur de voler eliminar o no aquesta icona. Si estem segurs, li diem que "Si" i s'eliminara i s'anirà a la paperera. Si li diem que "No", aquesta icona no es mourà d'on l'hem deixat.

4. Què fer si ens hem equivocat en eliminar aquesta icona (carpeta, document, imatge, etc.) i volem tornar a recuperar-lo, molt senzill, anem a la paperera, busquem el que no voliem eliminar, li donem amb el botó dret sobre aquesta icona, sortirà de nou la finestreta grisa, i la opció "Restaurar", un cop fet això, si anem a la carpeta on estava aquesta icona, veurem que la recuperem. Un cop esborrada de la paperera, no hi haurà cap manera de recuperar-lo.

I fins aqui la segona sessió a la iniciació de la informàtica, esperem que us serveixi aquesta introducció.

Fins la propera!