dijous, 21 d’octubre del 2010

Curs d'iniciació a l'informàtica. Quarta sessió.


Hola, tornem una sessió més el Cristian i la Vero.

En aquesta sessió, com sempre, hem començat fent un repàs de la classe de dijous passat. Els hi vam demanar als nostres companys que donen la classe abans que nosaltres, que no ens deixessin els ordinadors encesos. Així que gràcies a que estaven apagats han hagut de posar-los en marxa. Els hem fet reiniciar per tornar a engegar. Han creat una carpeta i han estat escrivint un petit document (el que vulguessin) en WordPad.

Per començar la lliçó, desprès de fer la pràctica d'escriure, els hem explicat el bàsic per donar format a un text. La negreta, el subratllat, la cursiva, els botons d'alineament, etc.


Volíem passar al Word d'Office, però per que no haguessin de tornar a escriure, hem aprofitat per explicar el copiar-tallar-enganxar (i tambè el desfer), de totes les maneres que es pot fer, amb el teclat, amb el ratolí i amb els menús del programa.


Han tallat i enganxat el text que havien fet del WordPad, al Word d'Office. Els hi hem explicat les diferències entre els dos programes i les opcions extres que porta el programa de Micorsoft.


Per posar en pràctica tot això, els hem passat una activitat, que constava de un petit pàrraf del conté Alicia en el País de les Maravelles on es veu que s'ha utilitzat tot el que els hi hem explicat sobre el format. Havien d'escriure el text i donar-li format tal qual se'ls hem presentat. Deixem el text, per si algú el vol utilitzar:

"
- ¡Ah!, pues ahí está el problema —dijo el Sombrerero—, el tiempo no soporta que lo marquen ni que lo clasifiquen, pero si estuvieras en buenas relaciones con él, podrías hacer lo que quisieras con el reloj; por ejemplo, imagínate que marca las ocho de la mañana y es la hora de comenzar tus lecciones en la escuela, pues bastaría con girar las manecillas un poco y ya sería la una y media ¡hora de comer!

"

Com l'hora se'ns ha ficat a sobre, no ha donat temps a acabar l'activitat, així que dijous, en la propera sessió, continuarem.

Avui hem arribat fins aquí. Ens veiem en la pròxima classe.