dimarts, 14 de setembre del 2010

Videojoc de la setmana: Tekken

Una setmana més venim amb una nova saga, aquesta vegada de lluita, com sinó, Tekken.



La sèrie és una de les primeres de lluita en tres dimensions, juntament amb Virtua Fighter. La empresa Namco i Namco Bandai ens presenten Tekken. Hi ha dotze títols del joc, tots amb versió arcade (excepte Advance) i la majoria són per a PlayStation. Els més coneguts i jugats són els de la plataforma de Sony.

Abans de començar a jugar podem veure que disposem de diversos nivells de dificultat. El fàcil per a aquells que és de les primeres vegades que han jugat, i el més difícil per als més experimentats. Però parlem realment de la trama del joc.

Argument

L'argument principal se centra en la trobada dels millors lluitadors del món en el que és The King of Iron Fist Tournament, el torneig del rei dels punys de metall. Aquest torneig ve donat cada cert temps pel fet que la família Mishima té una lluita interna pel control de la seva pròpia empresa, Mishima Zaibatsu. El torneig té com a finalitat que el guanyador es convertirà en el successor de la fortuna de l'empresa.

A més de l'argument principal, cada personatge té la seva història. Per desbloquejar, només cal passar-se el mode arcade, és a dir, la manera de lluita principal, únicament amb aquest personatge. Aquest tipus de tornejos sol durar uns 20 minuts aproximadament. Així que aconseguir les històries dels personatges principals no és molt costós.

Quan vam començar a jugar, disposem només d'uns pocs personatges, els més importants, per tema d'història. Però la resta es van desbloquejant a mesura que vas complint uns objectius del propi joc. Dins del joc trobem diferents estils de lluita basats en els reals. Dels més destacats trobem el karate, capoeira, lluita lliure, màxim, kung fu i Valetudo entre d'altres. Així que l'estil de lluita que més ens agradi, ens ajudarà a triar el personatge amb el qual volem jugar.

Tipus de jocs

El joc té diverses modalitats. Hi ha el mode arcade, que seria el joc seguint la trama principal. Disposem d'un temps límit i d'unes rondes de lluita predeterminades. La manera versus, que és la manera com nosaltres i un altre jugador, o la pròpia màquina, ens podem enfrontar cara a cara en una lluita per rondes. Es poden modificar tant la quantitat de rondes per lluita o el temps límit, el qual podem deixar com infinit.




Existeixen també els modes survival, que són més tipus videojoc de beat 'em up. El personatge va per pantalles en què va eliminat a tots els enemics que van sortint. Però per canviar una mica, també trobem minijocs que venen amb algunes de les entregues. Per exemple, Tekken3 (per a aquells que els interessi tenir alguns trucs sobre Tekken 3, cliqueu aquí), ens ofereix un joc a part amb el que podràs jugar a una mena de voleibol amb els lluitadors.

Les pantalles solen estar ambientades en llocs diferents relacionats amb la nacionalitat dels personatges. Aquestes pantalles només es poden escollir en la modalitat versus, on a més es pot triar l'opció Random, en el qual sortirà una pantalla aleatòria. A la resta del joc sortiran per defecte.

Algunes curiositats

Algunes d'aquestes històries solen donar a conèixer que alguns personatges estan lligats entre si d'alguna manera, és a dir, que són familiars, amics, enemics, etc.

Si juguem als jocs de la saga podrem apreciar que hi ha només alguns personatges que fan la seva aparició en totes les entregues. Aquests són: Yoshimitsu, King, Paul Phoenix, Nina i Heihachi.

En Tekken 3 apareixerà un personatge que s'adoptarà com la mascota del joc. El petit dinosaure, Gon. Al costat d'aquest també fa la seva aparició per primera vegada, causant gran enrenou als jugadors de Tekken, el personatge Mokujin. Aquest personatge és un ninot japonès utilitzat per a l'entrenament d'arts marcials i l'habilitat que té, que és la que li dóna fama, és que mimetitza l'estil de lluita dels altres personatges de manera aleatòria.

Una altra curiositat sobre els personatges, dir que alguns d'ells estan basats en famosos actors d'arts marcials, amb els que tenen molta semblança tant en el físic com en l'estil de lluita al qual estem acostumats a veure'ls en les pel·lícules. Per exemple: Llei Wulong està basat en Jackie Chan, Marshall Law, en Bruce Lee i Raven, en Wesley Snipes.

La casa Namco en ser creadora d'alguns dels jocs de lluita més coneguts, alguns dels personatges de Tekken els podem trobar també en altres jocs. Per exemple: Nina, Eddie, Yoshimitsu i Xiaoyu a Anna Kournikova's Smash Court Tennis, Anna i Nina a Death by Degrees, Yoshimitsu i Heihachi a Soul Calibur i Paul i Law a Urban Reign.

Per finalitzar, comentar que com en totes les sagues que hem vingut parlant, Tekken també ofereix alguns materials fora de les consoles. Sobre la història del joc s'han realitzat diverses animacions originals en vídeo, que no segueixen exactament la història del joc, sinó que són una mena d'històries alternatives de la mateixa.

Videos

Aquí us deixem uns videos. El primer vídeo és un trailer de la pelicula de Tekken i el segon el opening de Tekken 5. Que ho disfruteu!








I això és tot, esperem que us hagi agradat aquesta nova informació que us portem sobre aquesta saga. Fins la setmana que ve!