divendres, 24 de setembre del 2010

Secció Videojocs. Últim programa.


Aquesta setmana, com hem finalitzat el programa de ràdio, hem decidit marxar d'una manera mès especial, fent l'últim programa d'un dels millors clàssics del món dels videojocs.

El rei dels jocs de plataformes, Super Mario Bros, dissenyat per Shigeru Miyamoto per a la companyia Nintendo (cliqueu aquí per anar a la pàgina oficial en castellà).

El seu llançament va ser el 13 de setembre de 1985 per a la consola NES, encara que prèviament, el personatge Mario Bros ja havia fet la seva aparició en diferents màquines recreatives. Va ser un rècord de vendes després de la crisi de la indústria de videojocs en 1983, assolint els 10.000 cartutxos venuts.



Basat en un món on els seus habitants són uns xampinyons antropomorfs que ha estat envaït pels Koopa, una tribu de tortugues famoses per la seva màgia negra, que converteixen aquest pacífic lloc en un món de maons i l'única que pot desfer l'encanteri és la Princesa Peach, filla del Rei Xampinyó. Per això és segrestada pel rei dels Koopa, Bowser.

Mario, un lampista humà que resideix en aquest regne, escolta els seus crits d'auxili i amb el seu germà Luigi, tractaran de salvar a la princesa perquè el seu món torni a ser el que era abans.


El jugador portarà a Mario pels diferents nivells del joc, amb l'objectiu d'arribar fins a la Princesa Peach derrotant les forces del Rei Koopa. Un joc en què en un principi no es disposa d'armes. Per derrotar els enemics n'hi haurà prou amb saltar a sobre, però sense ser tocat, ja que amb això es perd una vida. Però no sempre és així, ja que el joc comporta diferents ítems amb els que el personatge va adquirint unes habilitats o unes bonificacions especials.

ÍTEMS

Xampinyó Vermell: Augmenta el tamany de Mario, donant-li una oportunitat abans de perdre una vida. Quan és tocat, tornarà a la seva mida original tornant-se vulnerable al següent toc.


Flor: Apareixerà només quan Mario hagi obtingut i mantingut l'estat del xampinyó vermell. Aquest document li dóna el poder de llançar boles de foc i així tenir més facilitat per derrotar als enemics. Com abans, si Mario és tocat, perdrà les propietats i tornarà al seu estat principal.


Estrella: aquest document és un dels més preuats, ja que en aconseguir-ho torna a Mario invulnerable durant uns segons.

Xampinyó verd: un altre dels objectes interessants. Amb aquest s'obté una vida extra. A més d'aquest, per aconseguir vides extres, és aconseguint 100 monedes d'or que estan per totes les pantalles.



PANTALLES

Durant el joc es poden apreciar 8 pantalles o móns principals. A cada món hi ha altres 4 sub-pantalles que, a més, ens podem submergir en móns subterranis a través de les canonades que estan al llarg de la partida. No tan comuns, trobem móns aquàtics. El principal és el món Xampinyó ple de maons i bolets gegants i pot ser de dia o de nit. Cada nivell 4 ens trobarem a l'interior d'un castell.

En arribar al final dels subnivells 1, 2 i 3, Mario haurà saltar cap a una bandera, la qual atorgarà punts en relació a l'altura que salti. Això canvia en els subnivells 4, ja que hi espera un mini cap al qual s'haurà de derrotar per passar al següent món.

FINAL DEL JOC

En finalitzar el joc, i després presenciar la seqüència final, dóna l'opció de reiniciar el joc però de cap manera difícil. El que canvien són els enemics, que doblen la seva velocitat i alguns fins a la seva resistència a les boles de foc, apareixen més i els perills en general augmenten.

SEQÜELES

A causa de l'èxit del primer llançament, van anar sortint seqüeles, com Super Mario Bros: The lost levels i una incorporació dels seus personatges en el joc Yume Koujou Doki Doki Panic!
Tots dos van ser retitulat Super Mario Bros 2, per al seu llançament internacional.


Super Mario Bros. The lost levels

Tots els jocs de Super Mario van ser en 2D fins al lliurament Super Mario 64, per a Nintendo 64; va ser el primer i únic joc de plataformes de Mario en 3D d'aquesta consola.

Actualment ha sortit al mercat Super Mario Galaxy 2, per a Nintendo Wii, l'última entrega del joc en 3D.

Super Mario Galaxy2

A més dels jocs principals de la saga, trobem algunes versions, com All Night Nippon Super Mario Bros i jocs com Super Smash Bros, on Mario fa la seva aparició com un lluitador en un joc versus, en Super Mario Party un joc ple de minijocs, o Super Mario Kart com a conductor en el joc de curses.

Super Smash Bros Mario Party Mario Kart

Per finalitzar, nomès dir que Mario es converteix en el personatge més reconegut de Nintendo i s'adopta com a icona de la casa. Això fa tambè que aparegui un gran ventall de marxandatge, des de figures d'acció, sèries de televisió i fins i tot l'adaptació al cinema.


Super Mario Bros. La Pel·lícula