dijous, 8 de juliol del 2010

Videojoc de la setmana: FINAL FANTASY

Hola som la Lídia i la Vero.

Aquesta setmana hem començat a fer pràctiques a la ràdio i nosaltres portarem la secció de sagues de videojocs. Aquesta setmana hem parlat de les sagues de rol i ens hem centrat en un dels més coneguts: Final Fantasy.

Final Fantasy, va començar siguent de l'empresa Squaresoft, fins que es va fusionar amb Enix passant a ser SquarEnix, empresa bastant popular en el món dels jocs de rol RPG.

La saga neix al 1986, com a projecte una mica forçat perquè Square estava a punt d'entrar en fallida. Titulat com Final Fantasy potser perquè es preveia que fos l'últim treball de l'empresa. Finalment, Final Fantasy va tenir molt bona acollida i aviat va revertir la fortuna de l'empresa. Aquest primer joc es publica per a la consola Nintendo Family Computer (Famicom).

Veient l'èxit del joc, Square va projectar una seqüela, Final Fantasy II, amb personatges i història completament diferents però mantenint la temàtica i algun context. En el cas de les dues edicions del joc, no seria fins l'any 2003 que serien rellançats per consoles com PlayStation i Game Boy Advance a nivell mundial.

L'any 1997 a Espanya la saga es dóna a conèixer a partir d'un Final Fantasy VII per a PlayStation en un nou format de CD-ROM, ja que era la primera vegada que s'incloïen seqüències de vídeo en el joc. Amb un disseny al més pur estil manga va obtenir una gran acollida per part del públic espanyol.

A partir d'aquest moment es genera un fenomen en el món dels videojocs de temàtica rol a Espanya. Cada vegada amb millors gràfics i més realistes, ens submergeixen en mons fantàstics amb històries d'allò més complexes i entretingudes.

A dia d'avui podem gaudir de tretze entregues de Final Fantasy a més d'altres llançaments d'històries de la mateixa saga, que se centren en seqüeles o preqüeles de les principals.



Però parlem de les seves característiques principals:

PERSONATGES

Sempre hi ha un o dos protagonistes principals en la història, a més d'altres personatges secundaris amb els quals es poden interactuar i tenen la mateixa jugabilitat que els principals. En la majoria dels jocs de la saga seu protagonista sol ser masculí però en algunes entregues com a Final Fantasy XIII és femení.

TEMÀTICA

La temàtica varia en cada Final Fantasy però sempre es manté l'estètica mitològica ambientada en un món paral lel de visió futurista. Interactuant amb bèsties fantàstiques i màquines a la vegada.

ARENA (Pantalla de lluita)

Tots disposen d'una pantalla secundària per a les batalles. Generalment amb un fons en 3D ambientat a la zona on s'està generant la batalla. El sistema de batalla, és en torns i controlat per un menú.

Aquest sistema s'eliminarà en Final Fantasy XII, on la batalla es realitza en el mateix escenari principal. La majoria de jocs de la saga utilitzen el sistema de punts d'experiència per anar millorant els personatges.





PARTS NO INTERACTUABLES

Com hem comentat abans, a partir de Final Fantasy VII, es comencen a afegir seqüències de vídeo que mostren part de la trama. A més fins Final Fantasy X els personatges no tenien veu, el diàleg venia escrit a manera subtítols. Aquests moments de vídeos no són interactuem.

MENÚ

De les últimes característiques a parlar és que disposen d'una pantalla de menú que serveixen per veure la salut, l'estat, els objectes, la màgia dels personatges i, a mesura que va transcorrent la trama del joc, anar millorant-los.



Per finalitzar només queda dir que, a causa del èxit que ha tingut la saga a nivell mundial, podem gaudir dels jocs en la majoria de plataformes de consola que hi ha disponibles, fins i tot per a PC i per iPhone.

A més podem trobar un ampli ventall de marxandatge, des figures, fins a la realització de pel·lícules, com Final Fantasy Advent Children, i minisèries, com Final Fantasy Unlimited.

Fins aquí la secció de videojocs d'avui que hem dedicat a la saga Final Fantasy. Us deixem un vídeo amb una de les cançons de la saga: