dimecres, 24 de febrer del 2010

Còdecs al nostre ordinador

Un còdec és un dispositiu o programa d'ordinador capaç de codificar o descodificar dades digitals o senyals. La paraula còdec és un acrònim (una barreja de dues o més paraules) "compressor-descompressor 'o, més exactament," codificador-descodificador ".

Hi ha dos tipus de còdecs:

Còdecs d'àudio amb pèrdues:
  • En àudio s'aprofiten les limitacions del sistema auditiu humà per a comprimir les dades d'audio. El nivell de compressió es pot controlar i depèn de la qualitat que es vulgui obtenir, la mida del fitxer, l'ample de banda de la xarxa, el temps de compressió ... s'utilitzen compressions màximes per a transmissions, especialment quan són serveis en directe com telefoníao reproduccions en directe com podcasting.

Còdecs d'àudio sense pèrdues:
  • Aquests còdecs utilitzen una compressió sense pèrdues per minimitzar la mida del flux de dades. Per realitzar aquesta codificació es fan servir algoritmes basats en l'eliminació de la redundància del senyal d'àudio, i per tant en el grau de predicibilitat de la informació.

Per poder utilitzar el màxim nombre de formats d'àudio i vídeo en les nostres tasques, després d'instal·lar i configurar windows i els principals programes, ham hagut d'instal·lar còdecs. Aquest és el paquet que hem utilitzat: Klite.