dilluns, 22 de febrer del 2010

ARXIUS I FITXERS


Els arxius

En els ordinadors, tota la informació es troba en forma de fitxers o arxius. Els documents de text, les imatges, els programes, les pàgines web... Encara que el seu aspecte sigui molt diferent, tota aquesta informació s'organitza en arxius.

Els arxius informàtics es diuen així perquè són els equivalents digitals dels arxius en targetes, paper o microfitxes de l'entorn d'oficina tradicional. Els arxius informàtics faciliten una manera d'organitzar els recursos utilitzats per emmagatzemar permanentment dades en un sistema informàtic.

Un fitxer és identificat per un nom (amb extensió) i la descripció de la carpeta o directori que el conté.

La majoria dels arxius informàtics són usats per programes d'ordinador. Aquests programes creen, modifiquen i esborren fitxers per al seu propi ús sota demanda. Els programadors que creen els programes decideixen quins fitxers necessiten, com es van dur a usar i (sovint) els seus noms.

Les propietats d'un arxiu

Per veure les propietats d'un arxiu a Windows, caldrà fer:
  • Seleccionar la icona de l'arxiu fent clic a sobre amb botó dret i obrir el menú contextual.
  • Feu clic sobre propietats amb el botó principal.
S'obrirà el quadre de diàleg Propietats d'arxiu que conté tota la informació referent a l'arxiu.

Qualsevol objecte sota Windows té Propietats, les quals es poden veure mitjançant un clic dret en l'objecte i triant Propietats, des del menú que apareix.

Els arxius en l'Explorer i El meu PC tenen propietats, com la data en què van ser creats i la mida del fitxer. Els documents de Word tenen encara més propietats d'arxiu. Aquestes poden ser visibles només dins d'una aplicació de l'Office, depenent de quina versió de Word i Windows s'està usant.

Per a més informació de la propietats d'un arxiu visita aquest enllaç:

http://www.jegsworks.com/Lessons-sp/words/report/step-fileproperties.htm