dijous, 5 de novembre del 2009

Amaya (2a part)

Una vegada hem explicat que és Amaya i quina és la seva funció bàsica, ens endinsarem a mostrar el que pot fer aquest programa...

Primer, abans de començar, us donaré uns petits consells sobre la configuració del programa:

Aquest programa, com molts altres, ja porten la seva configuració predeterminada feta pel creador del programa. A mi personalment hi ha coses que no m'agraden o coses que penso que li falten.

La configuració es pot canviar al menú "Preferències", que és a la pestanya Editar a dalt del tot.



Començarem traient el missatge que surt cada vegada que obrim el programa, el missatge del dia, que s'anomena.

A dins de preferències, a la pestanya "Generales" ens donen vàries opcions. Anirem a una de les últimes on posa "Mostrar sugerencia del dia", i la desmarquem. Així el que farem és que no ens tornin a ensenyar més aquest missatge.


Després el que farem en aquest mateix lloc, en alguna d'aquestes opcions que et deixa marcar o desmarcar, ha de posar: "Mostar destinos", normalment surt desmarcada, el que farem serà marcar-la. Això serveix per mostrar les Àncores fetes amb una diana.

Ara configurarem els finals de línia de Windows. A l'obrir una plana web creada amb Amaya per a un programa de Windows com Internet explorer, els finals de línia no es veuen correctament, es veuen uns requadres. Això és degut a que Amaya treballa amb caràcter Linux, i windows no el llegeix correctament. Per configurar això, a dins de preferències clicarem a la pestanya de "Publicación" i després deixarem marcada l'opció de "Exportar CR/LF".

Per últim el que farem serà configurar les Eines d'aquest programa, perquè com a semblança amb un editor de text, Amaya té varies de les seves eines a la plana principal al costat dret o esquerre.

A dins de preferències, a la pestanya de "Generales" desplegarem el menú que es troba a dalt a la dreta on posa: "Posicion de la ventana de herramientas" i clicarem a "Personalizable". Ara podem canviar a la nostra voluntat quines eines volem que es mostrin i quines no.


Si volem canviar alguna eina, o sigui treure alguna o posar-ne una altre de més, hem d'anar a fora de les preferències, on hi ha totes les pestanyes d'arxiu, veure, editar, insertar... etc. Anirem a la pestanya de "Ver", després clicarem a "barras de herramientas" i per últim escollirem l'eina que volem.


Una vegada fet tot això no oblideu donar-li a "Aplicar" ja que si li donem a "Por Omision" el que fa és reestablir els valors predeterminats que treia el programa.