dimecres, 21 d’octubre del 2009

Arreglant el servidor de la Granja Soldevila

Durant dues setmanes, el Txema i jo, l'Ivan, estarem en la Granja Soldevila treballant amb el servidor. Aquest servidor és de la marca Compaq i és bastant vell. La nostra tasca és la de fer-lo funcionar perquè feia temps que no funcionava.

El primer dia ens vam passar la major part del temps netejant-lo per un millor funcionament perquè tenia massa pols a sobre.



Després de finalitzar la neteja, que va quedar bastant net, vam començar a actualitzar els drivers perquè abans de començar amb l'instal·lació del sistema operatiu en els servidors s'ha de fer aixó. Vam utilitzar el CD de SmartStart per actualitzar-los.



Va sorgir un problema ja que no funcionava el reproductor de compact disc i vam haver de canviar-lo per un de nou. Com no coneixíem l'estructura de la màquina, perquè és diferent als ordinadors normals, vam haver d'anar desmuntant la màquina fins que vam trobar la manera de poder treure el vell i ficar el nou. Sense adonar-nos, vam deixar el servidor despullat.


Ara mateix estem en mig de la instal·lació del sistema operatiu Windows Server 2000. Instal·lem l'antic perquè el 2003 no creiem que l'aguanti la màquina.

Si voleu, mireu el vídeo que hem fet...