dilluns, 21 de setembre del 2009

Els nostres webs: TARINGA!


Què és Taringa?

Taringa! és una comunitat virtual d'origen argentí creada el 2004 per Ferran Sanz i adquirida el novembre de 2006 pels germans Maties i Hernán Botbol i Alberto Nakayama. A Taringa! els usuaris poden compartir tot tipus d'informació a través de missatges mitjançant un sistema col.laboratiu d'interacció.

Com en Taringa! no es permet la publicació de material pornogràfic, es va crear un lloc bessó de similar aparença de nom Poringa!, en el qual els usuaris poden publicar aquest tipus de contingut. Si bé Poringa! és un lloc totalment separat, el seu personal és el mateix de Taringa!.

Com funciona?

Taringa! és un lloc d'entreteniment pel qual els usuaris registrats comparteixen notícies, informació, vídeos i enllaços per mitjà de missatges, els quals permeten comentaris d'altres usuaris així com també la puntuació dels mateixos per mitjà d'un sistema de qualificacions que li permet a cada usuari registrat, d'acord al seu rang, lliurar una determinada quantitat de punts per dia. En base a això s'elaboren rànquings setmanals dels posts i usuaris que més quantitat de punts van rebre. Taringa! es basa principalment en l'ajuda entre usuaris, per la qual cosa s'ha convertit en una comunitat que creix ràpidament.

Taringa! no hi ha cap tipus de fitxer, el que la converteix en una pàgina per compartir enllaços, els quals són proporcionats pels usuaris. Aquests enllaços poden contenir diferents tipus d'arxius: jocs, vídeos, notícies, tutorials, cracks, serials, etc.

Tipus de rànquings?

són:

* Administrador: els administradors tenen els mateixos privilegis que els Moderadors però, a més, estan encarregats del constant desenvolupament del lloc en matèria tècnica.

* Moderador: un Moderador és l'encarregat de mantenir l'ordre, la pau i el respecte en Taringa!, Prestant atenció al Protocol. Compta amb 35 punts per dia.

* Gold User: usuaris que es posicionen entre el lloc 1 i 50 del T! Rank. Diàriament poden atorgar 30 punts.

* Silver User: usuaris que es posicionen entre el lloc 51 i 100 del T! Rank. Diàriament poden atorgar 20 punts.

* Great User: és un premi per a aquells usuaris que ho mereixen, no hi ha criteris específics per al seu atorgament i l'única diferència amb els New Full Users o els Full Users és que tenen 17 punts per dia.

* Full User: tenen els mateixos privilegis que els New Full Users. Es denomina Full Users als que es van registrar abans de la versió 3 de Taringa! (març de 2007) o als qui van ser en alguna oportunitat Silver User o Gold User i van deixar de ser-ho per sortir del top 100 d'usuaris. Aquests membres poden atorgar 12 punts per dia.

* New Full User: després d'obtenir 50 punts en un sol post, els Novells es converteixen en New Full Users i poden fer ús ple de Taringa!, Inclosos els comentaris i posts a la secció general. Tenen 10 punts per dia per qualificar a altres.

* Novells: són els usuaris nouvinguts a la comunitat. La seva activitat es limita postejar i comentar a la secció Novells, però el seu accés al contingut del lloc és total. No poden donar punts. Es deixa de ser "Novato" quan es crea un post el qual qualifiquen amb 50 punts o més.

Taringa!