dimecres, 26 de maig del 2010

PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

A tot sistema de treball, es produeixen una sèrie de trastorns que poden arribar a danyar les persones, els productes, les màquines i les instal·lacions.

Molts són els factors determinants perquè existeixen riscos d’accidents en els centres de treball davant d’una realitat laboral cada cop més complexa: màquines, personals, especialització...

La Seguretat en el Treball és precisament el conjunt de tècniques i procediments que tenen per objecte eliminar o disminuir el risc de patir un accident de treball.



Per entendre i aplicar la Seguretat al Treball és precís tenir una sèrie de coneixements molt variats que corresponen a les matèries que formen part de la Seguretat Laboral: Legislació, Ergonomia, Formació, Psico-sociologia, etc.

La Seguretat del Treball, per evitar els accidents, utilitza una sèrie de tècniques o procediments que serveixen per aconseguir dos objectius fonamentals:
  • Analitzar el risc que es produeixin accidents
  • Disposar de les correccions necessàries per evitar-los.
A més, aquestes tècniques estan dirigides a actuar sobre els dos elements necessaris perquè hi hagi un accident:
  • El factor tècnic o ambient agressiu
  • L'individu o factor humà.
Aquestes i moltes altres coses seran les que aprendrem en el mòdul de Prevenció de Riscos Laborals i Salut i Higiene en el Treball que encetem demà mateix. A més de ser matèria d'obligat compliment tant per la nostra part com a treballadors com per les empreses, la prevenció s'ha demostrat com el mitjà més efectiu per evitar molèsties, malalties i d'altres problemes en el futur. Una bona salut i higiene laboral és garantia d'efectivitat en el treball i en la resta d'àmbits de la nostra vida.

Perquè aneu obrint boca i perquè tingueu un bon arxiu d’informació, us deixem algunes adreces que poden ser d’interès: