dijous, 29 d’abril del 2010

Disseny web - Compartint recursos a la Xarxa

Com heu pogut comprovar si aneu seguint el bloc, des de fa uns dies estem parlant d'estàndars, XHTML i Fulls d'estil. Anem avançant en el temari i això es nota. Les coses es compliquen, els continguts augmenten i les ganes de treballar i provar coses noves, també.

Pel que fa al disseny web, és important comptar amb una bona bateria de recursos que ens ajudin a estar al dia i veure de primera mà els avenços i aplicacions que en fan altres dissenyadors (ja en siguin professionals o aficionats) dels conceptes i llenguatges de disseny.

En qüestions de creació de llocs web, l'actualització i formació ha de ser continuada i és important tenir ben localitzats aquells elements (pàgines, blocs, wikis, fòrums, manuals, etc.) que ens poden ajudar en la nostra tasca diària.

Són molts qui es dediquen a aquesta feina i que tenen els seus espais propis a la xarxa on comparteixen (paraula clau) els seus coneixements.

Internet és compartir

No passa res si utilitzeu les idees d'una altra persona per resoldre dubtes o situacions concretes, sempre i quan vosaltres feu el mateix. Els CSS i els disseny web en general avancen gràcies al treball desinteressat i a la col·laboració de milers de persones en tot el món.

Per exemple, navegant hem trobat una bona entrada al bloc
CSSblog, dedicat a parlar sobre els fulls d'estil amb recursos i consells de manera amena i gratuïta. L'entrada es diu 84 recursos y consejos sobre CSS, on recullen una llarga llista de consells d'altres dissenyadors, blocaires, editors, etc.

Compartiu!

La feina compartida és menys feina i així contribuireu a la difusió i transmissió del coneixement a la Xarxa.

Amb el nostre bloc, ja hem posat un granet de sorra i amb ell pretenem fer partícep a tothom que hi vulgui del nostre dia a dia, de la nostra feina i els nostres "descobriments".

D'altra banda, a la nostra secció de Del.icio.us (http://delicious.com/staperpetua.co), anem recopilant recursos interessants que ens poden ajudar a millorar la nostra feina. Us animem a que l'utilitzeu com a font d'informació.