dijous, 30 d’abril del 2009

Procés de creació de Web

Una altra vegada tornem a la càrrega amb informació per al nostre públic...

Avui, com el títol diu, parlarem de quin és el procés a seguir per a la creació d’una pàgina web.

Abans de començar a crear la teva web, has de tenir molt clar què vols fer, com ho vols fer, sobre què anirà... El que se sol aconsellar en aquests casos és fer un esborrany per, més o menys, fer-te una idea de com serà la teva pàgina.

Començarem primer per definir els colors de fons i el tipus de lletra. Has de pensar que el color de la lletra ha de ser l’apropiada per al color de fons, que a vegades et deixes la vista intentant llegir el que posa.

Una vegada escollit tot aixó, hauràs de decidir quina forma de creació web utilitzaràs: darrera d'una web hi ha un procés de creació amb codis HTML i fotografies .gif o .jpeg. També pots utilitzar diferents tecnologies com FLASH o PHPs.

El següent pas serà crear el “mapa" de la teva plana per estructurar-la i que després no hi hagi cap complicació en muntar-la correctament.

Ara ja, amb tot el material definit i a punt d’usar-se, és hora de posar-se mans a l’obra. Començarem amb el procés creatiu on haurem de fer ús d’un programa per facilitar la creació de la pàgina. Els més famosos són Macromedia Dreamweaver i Adobe Photoshop.

Ja creada la teva web, has de ser molt curós amb les faltes o els errors dels enllaços o en els javascripts. Una web mal construïda és una web poc visitada.
  • En el tema visual, has de trobar el disseny apropiat al tema de la web i crear una estructura coherent.
  • En els titulars i el menú, el més aconsellable és donar-li un únic estil per facilitar la navegació a l' usuari.
  • El peu de pàgina, ja usat per quasi totes les webs, ha d'incloure informació de qui ha creat la web, informació de la teva empresa o enllaços a altres planes web amb informació de contacte.
Alguns consells del Gurú Jakob Nielsen, el pare de la usabilitat, són:
  • Intentar fer la plana web el més simple possible evitant detalls innecessaris.
  • Que la plana no pesi més de 50k.
  • Utilitzar paraules claus curtes i concises per guardar els documents.

Doncs amb tot això, ja hauries de saber com organitzar-te per poder crear una plana web.

Ara tot és posar-se...

Ivan