dimarts, 21 d’abril del 2009

OFIMÀTICA

Després de 2 mesos sense informació al nostre públic, tornem a carregar d'entrades aquest blog fins que no pugui més!

En aquests dos mesos hem aprés dinamització, microinformàtica, ofimàtica i creació de webs amb HTML.

En aquesta entrada parlarem de l'ofimàtica, del que hem estat fent.

Vam instal·lar en els ordinadors el pack Office 2003, però de tot el pack solament vam utilitzar 3 programes: Word, Excel i Powerpoint.

1.Excel: Aquest programa es basa en una funció de taules que té com a disseny a l'esquerra números i en la part de dalt hi ha lletres (de la A fins a la Z) i quan arriba al final de l'abecedari comença amb AA i així successivament.

En l'Excel, vam haver de fer taules, inserir dades, fer càlculs amb aquestes dades, fer funcions “fx” de comptar i donar forma a la taula ajustant el text. Després, vam fer gràfiques. Les gràfiques les vam fer a partir de les taules, les vam fer en forma de formatges circulars i en forma de columnes. Vam modificar les gràfiques donant-li diferents colors i canviant els títols i el nom dels eixos.





2.Powerpoint: Aquest és un altre programa del paquet que serveix per fer presentacions amb imatges, posar efectes al canvi de fotografies i sons. També es poden inserir taules i gràfiques però l'excel és el programa idoni per això, no el powerpoint.

En el powerpoint, vam agafar les imatges de les gràfiques que vam fer amb l'excel i vam fer una presentació. Vam utilitzar vàries funcions del programa com efectes i sons i decorar cada imatge amb diferents fons, enganxar imatges baixades des de Internet i crear una portada per la presentació.





3.Word: Aquest és l'últim programa del qual parlarem. Té la funció d'escriptura, el redactar documents, fer portades, coses senzilles. Pots canviar el color de la lletra, el tipus de lletra, la mida, posar-la en cursiva negreta o subratllada, etc.

En el word vam haver de fer les unitat didàctiques de la dinamització. També vam fer un treball sobre un país a elecció pròpia.




Ivan i Ruben