dimarts, 28 d’abril del 2009

Disseny Web

World Wide Web (o la "Web") és un sistema de documents de hipertext i accessibles a través d'Internet. Amb un navegador Web, un usuari visualitza pàgines Web que poden contenir text, imatges, vídeos o altres continguts multimèdia, i navega a través d'elles usant hipervincles.

El disseny web és una activitat que consisteix en la planificació i implementació de llocs web i pàgines web. No és simplement una aplicació del disseny convencional ja que requereix tenir en compte qüestions tals com navegabilitat, interactivitat, usabilitat, arquitectura de la informació i la interacció de mitjans com l'àudio, text, imatge i vídeo.

La unió d'un bon disseny amb una jerarquia ben elaborada de continguts augmenta l'eficiència de la web com a canal de comunicació i intercanvi de dades, que brinda possibilitats com el contacte directe entre el productor i el consumidor de continguts.

La Web va ser creada al voltant de 1990 per l'anglès Tim Berners-Llig

Aquests documents o pàgines Web poden ser creats:
  • Creant fitxers de text en HTML.

  • Utilitzant un programa WYSIWYG, acrònim de What You See Is What You Get (en anglès, "el que veus és el que obtens")

  • Utilitzant llenguatges de programació del costat del servidor per generar la pàgina Web.


Diferència entre pàgina Web i Lloc Web?

Un lloc Web (en anglès: website) és un conjunt de pàgines Web, típicament comunes a un domini d'Internet en la World Wide Web.

Una pàgina Web és un document HTML/XHTML accessible generalment mitjançant el protocol HTTP d'Internet.

A les pàgines d'un lloc Web s'accedeix des d'una URL arrel comuna anomenada portada, que normalment resideix en el mateix servidor físic. Les URL organitzen les pàgines en una jerarquia, encara que els hipervincles entre elles controlen com el lector percep l'estructura general i com el tràfic Web flueix entre les diferents parts dels llocs.

Adrià Victoria