dimecres, 13 d’octubre del 2010

Iniciació a l'informatica (nivell II) a Can Folguera

Hola!

Som Lídia i Alberto.

Hem començat a donar les classes de dinamització a Can Folguera d'11:30-13:00 hores amb el Joan. Les classes es fan els dimecres i divendres. Hem tingut 12 alumnes, alguns amb moltes ganes d'aprendre, altres no tant, però bé, tots molt agradables.

En aquesta primera sessió el que vam fer és ajudar els alumnes perquè no es perdin. Alberto va estar amb el portàtil seguint els passos que deia Joan perquè es mostrés a través del projector, i en les petites pauses ajudava a qui es perdia. Jo anava guiant més als que no seguien perquè no savien ben bé com fer-ho.

Es va començar amb una petita introducció de la informàtica, el que és, per què serveix. També explico una mica els tipus de sistema operatius, com és per exemple "Windows", i que no és l'únic sistema operatiu que hi ha, hi ha també el "Linux" o "Ubuntu". Els antivirus que hi ha, com per exemple el conegut "Panda" o el "Avast" un és de pagament i l'altre gratuït.

Després ja entrem amb la explicació de l'escriptori, el que és, el que es veu, com per exemple, coses que es veuen a l'escriptori, les icones, barra de tasques i menú d'inici, la carpeta Els meus documents, la paperera i Mi PC.

Una altra de les coses que va explicar en Joan és el tema de les carpetes, per què serveixen, com crear-les, modificar el nom, eliminar i recuperar de la paperera.

I bé, això és el que vam fer en la nostra primera sessió de dinamització. Seguirem explicant totes les sessions a mesura que es vagin fent.

Fins la propera!