dilluns, 11 d’octubre del 2010

Curs d'iniciació a l'informàtica. Primera sessió

Hola, som la Vero i el Cristian i avui hem començat a fer de dinamitzadors. Ens ha tocat el grup d'iniciació a l'informàtica de 11.30 a 13.00 en el centre cívic de La Creueta.

Portem 6 alumnes, que són principiants, així que les classes estaràn enfocades a que al final del curs tinguin un coneixement bàsic d'un ordinador. Farem classes d'introducció a Windows, com utilitzar el ratolí, agafar pràctica amb el teclat, fer documents i si donès temps en aquestes 7 sessions, a fer una breu introducció a internet.

Avui com a primer dia, hem plantejat una classe més amena, més de xerrada, per coneixer-nos entre nosaltres, profes i alumnes. Hem començat per presentar-nos nosaltres i hem fet un plantejamet de com serà el curs, amb els seus objectius, horaris i contingut. Desprès, s'han presentat ells i han expossat els seus coneixements sobre la informàtica. Exceptuant dues persones, la resta quasi no ha tocat mai un ordinador.

Deixant les xerrades a part, hem començat a fer una mica de classe, explicant coses bàsiques de hardware. Hem mostrat les peces d'un ordinador, disc dur, memòria RAM, placa base,... i hem explicat una mica de Software, fent una introducció en que ès un sistema Operatiu i el que faran servir, Windows.

Abans d'entrar en el tema, hem fet un breu "curset" de mesures correctes davant d'un ordinador. Postures, distàncies de seguretat de la pantalla, com no forçar els canells quan agafem el ratolí,...


Teníem pensat finalitzar aquí, però malgrat ser nous en l'ús dels ordinadors, han anat molt bè de ritme, així que hem explicat el ratolí. Com s'agafa, el click esquerre, el doble click, arrossegar i el click dret. Finalment per agafar pràctica els hem propossat de jugar al "Mouse trainer".

En conclusió, tenim un grup dinàmic, que s'adapta i sembla sentir-se còmode a l'hora de preguntar i de fer suggeriments. La por que tenen ara mateix, a aquest ritme, acabarà desapareixent durant les següents sessions.