divendres, 22 d’octubre del 2010

Cinquena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

De nou estem aquí Lídia i Alberto!

En aquesta sessió seguim amb el Word. Però també vam entrar una mica per Internet. Però això ja va ser gairebé al final de la classe. Així que tornem a això del Word. Vam fer un petit repàs del que era cada cosa, com ho és la negreta, la cursiva i el subratllat, el tipus de lletra, la mida de lletra, etc., i un cop fet això, vam passar a explicar el que és el marge , o també conegut com "Sangria". Perquè veiessin que no sempre ha de ser el mateix marge, que el podem modificar al nostre gust. També els vam explicar que si feiem un clic dins del marge al número dos per exemple, en donar-li al botó de "Tabulador" de el teclat, el curs es desplaçaria deixant un marge de dos centímetres. Més que res perquè és el correcte fer això que no anar donant-li a la "Barra espaciadora" del teclat.

Com se'ns va oblidar dir en l'última sessió que guardessin el document que van començar en la seva carpeta, ens va venir molt bé perquè posessin en pràctica això de moure / arrossegar ja siguin carpetes, arxius, imatges, etc., d'un lloc a un altre , com no, usant el "Explorador de Windows". Així que com sabia que a algú li costaria una mica, els vaig guiar a tots perquè no es perdessin o no posin el document a la carpeta que no correspongui. Un cop fet això, se'ls va dir que tanquessin totes les finestres, ja que anàvem a entrar a internet per anar a la pàgina web de "Wikipedia" per seleccionar un text, copiar, obrir el Word, i un cop obert el Word, enganxar el que em seleccionat del "Wikipedia".

Un cop fet això, se'ls va dir de posar un títol al document a dalt de la fulla, canviar la mida, centrar-lo i posar-lo en subratllat. També vam fer alguna modificació del text, perquè vagin repassant i veient les eines que hi ha i ja com ens vam quedar sense gaire més temps, ja els dir que guardessin el document en la seva carpeta i ja podien anar plegant l'ordinador, tancant la torre i el monitor.

Aqui us deixo una imatge de com és un document Word, senyalitzant quines són les eines que més s'usen i com es diu cada una d'elles:



Així que aquí va finalitzar la cinquena sessió d'informàtica. Així que com en cada entrada del bloc, Només queda dir, Fins la Propera!