dimecres, 3 de març del 2010

L'estat de la Xarxa en xifres

Darrerament, s'estan publicant en diversos blocs i llocs especialitzats en internet i TIC dades referents a l'estat actual de la Xarxa. Suposem, com sol ser habitual, que el canvi d'any activa en nosaltres la necessitat de recopilar i etiquetar tot allò que ens ha passat. I com que cada vegada és més fàcil accedir a les dades, cada vegada són més originals les formes en què es presenten.

Nosaltres us mostrem un parell d'exemples:

STATE OF THE INTERNET 2009

Les estadístiques més rellevants de la xarxa en una sola imatge. D'un sol cop d'ull, podem veure que hi ha el mateix nombre d'homes i dones que utilitzen Internet. Tanmateix, la seva edat, nivell educatiu i nivell d'ingressos poden influir en el temps que passen en línia.


L'ESTAT DE LA XARXA EN NÚMEROS

Jess Thomas va crear un vídeo que revela l'estat de la xarxa en l'actualitat. Gràcies a la velocitat de creixement d'alguns serveis, dades particulars com la quantitat d'usuaris que hi ha a Facebook o els tweets que s'envien per dia ja són "vells" i van ser sobrepassats per molt, però hi ha altres que són per altres interessants.

Us recomanem que el veieu sencer perquè moltes dades sorprenen. Per exemple, s'envíen 247 mil milions de correus electrònics per dia, 200 mil milions dels quals són spam.

Ah! I no us confoneu... Els bilions anglesos i americans no són com els nostres. Feu les vostres conversions.