dimarts, 9 de juny del 2009

Elements, etiquetes i atributs d'XHTML

El pas del HTML a XHTML suposa l'acceptació d'uns requisists bàsics quant a l'estructuració i definició del document web que assegurin que aquest document, al respectar els estàndards, resulta llegible per qualsevol dispositiu present o futur.


Quan treballem amb el llenguatge XHTML, ho farem amb:

  1. Elements

  2. Etiquetes

  3. Atributs

Elements:

  • Un element en XHTML és un component del document que està dotat d'un significat semàntic (un paràgraf, una capçalera, una llista d'ítems,...). Un element està format, com a mínim, per dues etiquetes i un contingut, podent contenir també un o més atributs.

Etiquetes:

  • Les etiquetes són fragments de text tancats entre els signes menor que (<) i major que (>). Marquen l'inici i el final d'un element. Un exemple seria l'etiqueta <>.

Atributs:

  • Dins dels signes < > que formen part d'una etiqueta que obre un element, es troba el nom d'aquesta etiqueta i els possibles atributs. El nom de l'etiqueta determina el tipus d'element, i els atributs donen més informació d'aquest element, encara que no necessàriament una etiqueta ha de tenir atributs. Aquesta etiqueta d'obertura es posa davant del contingut de l'element.

A continuació, us posem un exemple d'etiquetes: